Sudura

Aparat de sudura

Aparat de sudura – Sudura este procedeul prin care doua obiecte din materiale metalice sau termoplastice se unesc. Totodata, este un hobby al multor pasionati, un job pentru meseriasi, iar pentru unele persoane este doar o necesitate in anumite momente. In oricare categorie dintre cele 3 te-ai afla, gasesti aici aparate de sudura!

Atunci cand stii ca ai de realizat diverse proiecte de constructie sau renovare in care ai nevoie de un aparat de sudura, pentru a nu apela mereu la serviciile altora, poti alege un aparat de sudura cu ajutorul caruia sa poti face ceea ce ai nevoie in acest sens. Poti suda cu ajutorul acestuia diverse materiale in deplina siguranta, insa este important sa stii cum sa alegi aparatul de sudat care sa iti satisfaca nevoile pe care le ai in acest sens.

Daca va intereseaza subiectul, puteti citi aici despre sudura.

 

Tipuri de aparate de sudura

aparat-de-sudura

Inainte de a porni in cautarea aparatului de sudura potrivit pentru nevoile pe care le ai, este bine sa stii ca exista mai multe tipuri de aparate de sudat pe piata. Alegerea unui anume model trebuie sa se faca in functie de natura muncii pe care o ai de realizat, de nevoile de sudare pe care le ai, de frecventa de utilizare, precum si de nivelul de experienta in acest domeniu.

Sudura cu arc este cea mai recomandata pentru realizarea de lucrari la scara larga, generale, principiul de baza al acesteia fiind mentinerea unei distante constante intre electrod si piesa care urmeaza sa fie sudata, astfel incat sa se creeze un arc electric. Daca electrodul atinge piesa, atunci nu va exista o degajare puternica de caldura, iar electrodul se va lipi de piesa de sudat. Daca electrodul este prea departe de piesa, in sens contrar, curentul electric nu va trece si nu se va produce scanteia, sudarea devenind astfel imposibila. Este nevoie nu numai de alegerea unui aparat de buna calitate, dar si de alegerea unor electrozi potriviti pentru realizarea sudurii perfecte.

 

Aparatul de sudat cu invertor MMA

invertor-de-sudura-mma-sp285d-285

Principala caracteristica a unui astfel de aparat de sudura este aceea ca este extrem de usor de manevrat, avand o greutate mica si un deisgn compact, fiind recomandat mai ales celor care sunt noi in acest domeniu si nu au o experienta considerabila. Cu ajutorul unui invertor sudura pot fi sudate elemente metalice cu grosimi de la 2 la 10 mm intr-un mod foarte rapid, sigur si usor. Un aparat de acest fel care poate fi recomandat pentru calitatea superioara a lucrarilor pe care le poti realiza cu ajutorul lui este Invertor de sudura MMA SP285D 285. Acesta este un aparat de sudura adaptat noilor tehnologii de sudare, avand o putere de sudare mare, arcul electric fiind unul extrem de stabil. Un aparat revolutionar, acest invertor este extrem de usor de utilizat, avand dimensiuni compacte si o greutate mica, iar lucrarile de sudura pe care le poti realiza cu ajutorul lui sunt unele de calitate, cu o eficienta cu 30% mai mare decat in cazul utilizarii unor aparate clasice de sudura.

Daca sunteti interesat/a, aici gasiti mai multe informatii despre masca sudura.

 

Aparatul de sudat MIG/MAG

aparat-de-sudura-mig-285

Pentru un flux mai mare in procesul de sudare, exista aparatele cu ajutorul carora poti suda cu ajutorul unui fir de sarma de flux. Un aparat de sudat MIG/MAG are un fir solid cu gaz, fiind destinat profesionistilor si celor care desfasoara proiecte mari in acest sens. Sudura de acest tip poate fi utilizata si pentru diverse lucrari de caroserie, datorita firului foarte fin care face posibila realizarea unor ansambluri de puncte apropiate, acestea devenind practic invizibile.

Un aparat de acest fel este extrem de versatil, putand fi utilizat pentru mai multe tipuri de suduri. Un exemplu de aparat de sudura cu sarma este Aparat de sudura MIG-285. Acest aparat de sudura este unul extrem de usor de manevrat si utilizeaza firul metalic in gaz inert pentru realizarea unor imbinari curate si rezistente. Acesta poate fi utilizat si pentru aplicatii mai complexe, fiind destinat utilizarii de catre profesionisti.

Cum sa alegi aparatul de sudura?

Un prim criteriu de luat in considerare atunci cand alegi un aparat de sudura este acela al nivelului de cunoastere pe care il ai cu privire la acest subiect. De asemenea, este nevoie sa stii care este natura lucrarilor pe care le ai de realizat, precum si materialele pe care trebuie sa le sudezi, calitatea pe care trebuie sa o aiba sudura, tipul de asamblare, respectiv grosimea elementelor care trebuie sa fie sudate. In functie de aceste criterii poti alege modelul potrivit de aparat de sudura.

aparat-de-sudura-cu-afisaj-digital-almaz-tb-250s

In schimb, daca obisnuiesti sa sudezi pentru proiectele de reparatii ale instalatiilor sanitare, poti utiliza o butelie cu gaz care are capacitatea de a incalzi pana la 1200 de grade celsius. Cei care sudeaza in scop profesionist pot alege un invertor de sudat tip MMA sau chiar un MIG MAG, acesta ajutand la realizarea unor lucrari mai precise, cu un grad ridicat de eficienta.

Atunci cand este vorba despre lucrari generale, care nu necesita o precizie deosebita, iar nivelul pe care il ai este cel de incepator sau semiincepator, poti alege cu incredere aparatul Aparat de sudura cu afisaj digital Almaz TB-250S. Acesta este un transformator de curent care sudeaza cu arc electric, utilizand cele mai noi tehnici de sudare de tip invertor.

Aici puteti citi mai multe despre motocositoare.

Pentru sudarea cu ajutorul acestui aparat este nevoie de electrozi tip MMA care duc la realizarea arcului electric prin contact. Curentul produs de un astfel de aparat este continuu, iar utilizarea in sine a aparatului pentru proiecte de sudura este economica, randamentul energetic fiind unul ridicat. Arcul electric este stabil si constant, iar designul acestuia face sa fie extrem de usor de manevrat si deplasat.

aparat-de-sudura

Un aparat de sudura MIG este recomandat atat pentru sudarea unor elemente de tabla subsire, cit si pentru sudarea unor metale groase, sudarea acestora avand loc fara a fi nevoie de o btelie de gaz de protectie.

Spatiul de lucru este un element extrem de important care trebuie luat in considerare atunci cand este nevoie de alegerea unui anume model de aparat de sudura. Este extrem de usor sa alegi un aparat de sudat mare, dar proiectul pe care il ai de realizat sa fie mic, tocmai de aceea este recomandat sa iei in calcul toate criteriile necesare pentru alegerea aparatului potrivit.

Alegerea unui aparat de sudat devine o chestiune complexa daca se au in vedere toate aceste aspecte, insa cunoasterea tuturor detaliilor necesare este extrem de importanta pentru ca alegerea sa se faca in cunostinta de cauza.

Puteti citi aici mai multe despre fierastrau electric.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *