Bricolaj

Betoniere

betoniere

Betoniera – Fiind folosita in toate lucrarile ce tin de constructii, zidarie sau lucrari structurale, o betoniera este vitala pentru a parcurge cu succes un astfel de proces. Acestea ajuta la amestecarea cimentului pentru a obtine betonul, dar si pentru a mentine betonul intr-o forma maleabila, evitand uscarea. Vezi aici betoniere!

Absolut necesara pentru lucrarile de zidarie sau pentru proiectele de lucrari structurale, betoniera este acel instrument cu ajutorul caruia realizezi materialul de lucru realizat din apa, ciment, nisip si pietris cunoscut sub denumirea de beton. De aici vine si numele acesteia, betoniera fiind, de fapt, un malaxor realizat din mai multe componente cu ajutorul caruia amesteci ingredientele din betonul necesar in proiectele de construire. Desi toate betonierele prezinta acelasi sistem de functionare, alegerea unei betoniere potrivite trebuie sa se faca inainte de toate in functie de nevoile pe care le are utilizatorul in ceea ce priveste proiectele de constructie desfasurate, betonierele fiind diferite in special in functie de capacitate sau de putere a motorului.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti citi mai multe despre bricolaj.

Ce tipuri de betoniere exista?

betoniere

Exista doua tipuri principale de betoniere, desi unul dintre ele este mai cunoscut si mai utilizat la scara larga. Este vorba despre betonierele electrice si despre betonierele termice. Prima categorie este cea mai des intalnita pentru utilizare conventionala, neavand nevoie de o intretinere speciala. Aceasta trebuie conectata la curent si functioneaza fara a lua alte masuri in acest sens.

Pornirea este rapida, iar utilizarea este extrem de usoara, o betoniera de acest fel fiind extrem de usor de manevrat. Betoniera termica nu are nevoie de curent, insa este utilizata mai ales pe santierele mari, de catre profesionisti, fiind destinata unei utilizari intense in vederea obtinerii de cantitati mari de beton.

Aflati mai multe informatii despre casa si gradina aici.

Criterii de alegere a betonierelor

Alegerea unei betoniere se face in functie de volumul de beton care trebuie obtinut, asadar de dimensiunea pe care o are rezervorul, de materialul din care este construita si de accesoriile cu care este aceasta prevazuta.

Astfel, exista betoniere care pot amesteca volume mai mici sau mai mari de material, de aproximativ 100 de litri pana la aproximativ 300 de litri. Betonierele mici, cu volum de pana la 150 de litri, sunt mai putin voluminoase si sunt destinate utilizarii pentru proiecte de constructie mici, pe cand modelele mai mari, cu capacitate de peste 150 de litri, sunt potrivite si pentru lucrarile mai mari realizate pe santiere. Avantajul betonierelor mai mari este ca ofera un amestec mai omogen, intr-un timp mai rapid, datorita puterii mai mari pe care o au.

betoniera-140l-850w

Pentru un proiect de constructie mai mic, cum este realizarea unui gard sau a unor lucrari de reparatie diverse, poate fi utilizata o Betoniera 140L 850W HCM500. Modul in care este realizata aceasta este unul riguros, betoniera fiind fiabila si extrem de durabila, insa in acelasi timp este o betoniera ieftina. De asemenea, cu o betoniera de acest fel vei reusi sa obtii un amestec perfect omogen, iar manevrarea acesteia se face cu mare usurinta, fiind echilibrata de rotile cu care este prevazuta. Utilizarea unei astfel de betoniere este una sigura, dat fiind ca betoniera este caracterizata de stabilitate si rezistenta, prin materialele din care este confectionata.

betoniera-160l-1000w

Un alt criteriu de selectie a betonierelor este acela al designului pe care il au acestea, astfel incat utilizarea sa fie una sigura. De exemplu, Betoniera 160L 1000W HCM550 are un cadru adaptat la greutatea masinii, dar si la capacitatea de amestecare pe care o are, astfel ca betoniera este una stabila, fiind sigura pentru utilizare. Diametrul rotilor este perfect pentru ca betoniera sa poata fi manevrata cu usurinta chiar si pe un teren mai putin uniform, iar materialul din care este realizata coroana betonierei, fonta, face ca aceasta sa fie rezistenta si sa prezinte un risc scazut de accidente sau de deteriorare din cauza materialelor cu care intra in contact in momentul utilizarii.

Alte criterii de alegere a betonierelor

betoniera-180l-1000w

Un criteriu esential in alegerea unei anumite betoniere este dat de scopul utilizarii, dar si de frecventa cu care aceasta este utilizata in vederea realizarii unor proiecte diverse de constructie. Pentru o utilizare ocazionala poti alege o betoniera cu o capacitate sub 150 de litri, insa pentru o utilizare cu frecventa crescuta este recomandata o betoniera cu un volum al rezervorului de cel putin 150 de litri, chiar mai mare. In acest sens, poti folosi Betoniera 180L 1000W HCM650, aceasta fiind ideala pentru proiectele mai mari de constructie – pentru turnarea de fundatii in vederea construirii de locuinte sau chiar pentru realizarea zidurilor. In ceea ce priveste volumul de amestecare, este bine sa retii faptul ca o betoniera are o capacitate de amestecare de aproximativ 80% din volumul total pe care il are rezervorul. De asemenea, retine ca un rezervor care este umplut prea mult nu poate oferi un amestec omogen de beton, iar un rezervor care nu este umplut suficient poate duce la lipirea amestecului de pereti, deci la obtinerea unui amestec neomogen.

Vedeti aici mai multe informatii despre motoare termice.

In functie de aceste caracteristici, betoniera pret difera de la un model la altul. Acesta poate fi un criteriu esential in alegerea betonierelor de catre o persoana care nu foloseste un astfel de instrument in mod curent, ci face o astfel de achizitie pentru o anumita ocazie.

Ce avantaje ofera utilizarea unei betoniere

betoniere

Avantajele si dezavantajele pe care le comporta utilizarea unei betoniere depind in primul rand de tipul betonierei, electrica sau termica.

In ceea ce priveste betoniera electrica, aceasta are un pret scazut la cumparare, nu necesita o intretinere deosebita, este suficienta o simpla priza si este extrem de usor de manevrat, fiind usoara. In schimb, avantajele unei betoniere termice se refera inainte de toate la autonomia pe care o are aeasta si la robustetea si puterea mare pe care o are, aceasta fiind potrivita pentru producerea unor cantitati mari de beton.

In acelasi timp, greutatea acesteia este un principal dezavantaj, alaturi de zgomotul mare pe care il produce, precum si de conditiile speciale in care poate fi utilizata (daca este frig, este nevoie de incalzirea motorului pentru a functiona in mod optim). Dezvatanjele unei betoniere electrice se refera in primul rand la nevoia de conectare la curent, dar si la capacitatea mica pe care o are, nefiind destinata utilizarii in scop industrial.

Alegerea unei betoniere se face, asadar, in functie de anumite criterii, insa important este intotdeauna sa ai in vedere proiectele pe care doresti sa le desfasori, astfel incat alegerea sa fie in cunostinta de cauza, iar utilizarea betonierei sa fie una eficienta.

Daca sunteti interesat/a, aici gasiti mai multe informatii despre fierastrau electric.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *