Casa si gradina

Despicator lemne

despicator-de-lemne

Despicator lemne

Persoanele care folosesc incalzirea pe lemne sunt obligate practic sa asigure cu regularitate necesarul de combustibil pentru casa lor si astfel au nevoie de uneltele potrivite pentru a sparge lemnele pe care de cele mai multe ori le primesc sub forma de buturugi. Un despicator lemne este cea mai buna solutie in sensul acesta pentru ca implica mult mai putin efort. De asemenea, recomandarea noastra este aceea de a gasi cea mai buna varianta pentru ca lemnele sa poata fi utilizate. Cu ajutorul unui aparat special nu va mai fi necesar sa spargi lemnele de mana, insa va trebui sa tii cont de mai multe aspecte atunci cand alegi produsul potrivit pentru tine.

  1. Puterea motorului

Atunci cand cumperi un despicator lemne profesional acest ava avea un motor suficient de puternic astfel incat utilajul sa fie foarte eficient in momentul in care trebuie sa indeplineasca sarcinile pentru care a fost creat. Aparatele care sunt pentru uz casnic trebuie sa poata fi manevrate cat mai in siguranta, fara sa fie necesara in acest sens o instruire speciala si de aceea motoarele trebuie sa fie foarte puternice. Pot fi gasite motoare cu puterea cuprinsa intre 1500W si 2200 W. De obicei, motoarele mai slabe sunt mai iefitne si mai usor de folosit, dar sunt aparate care nu functioneaza profesional si sunt incluse in categoria hobby.

  1. Presiunea exercitata de aparat

Atunci cand vrei sa cumperi un despicator de lemne tine cont de faptul ca o apasare de 22 de tone imponge lama foarte usor prin lemn. Practic nu mai conteaza din ce specie de copac provine lemnul si acesta va fi despicat inainte. Aceasta este o forta mare pe care o dezvolta doar utilajele profesionale. Un aparat care produce o forta de apasare de 4 tone se va dovedi la fel de util si vei reusi sa iti faci treaba cu el in mod foarte eficient.  Poti cumpara inclusiv un despicator de lemne cu reductor care sa te ajute sa reglezi presiunea de taiere.

  1. Lungime si diametru de taiere

Atunci cand vrei sa cumpere un despicator de lemne manual sau automat va trebui sa tii cont si de lungimea  si diametrul de taiere. Aceste doua valori se refera la dimensiunea lemnului supus operatiunii de injumatatire. Facand o cautare simpla pe internet vei obtine cele mai bune rezultate conform preferintelor tale. Modelele ceva mai scumpe ofera de obicei posibilitati superioare in acest sens, dar daca stii ca nu vei taia busteni mari si grosi nu trebuie sa investesti intr-un aparat foarte complex.

Pozitia in care vei utiliza aparatul

Fie ca este vorba despre un despicator lemne pe benzina sau despre un despicator lemne hidraulic pozitia in care va fi folosit aparatul conteaza extrem de mult. Exista doua variante de lucru si anume pozitia verticala si pozitia orizontala. Alegerea este foarte importanta pentru ca pozitia adoptata de utilizator in momentul manevrarii este cea care influenteaza durata de utilizare. Din picioare vei putea sustine mai usor si mai simplu efortul de a manevra bustenii. Daca vrei sa cumperi un desipcator de busteni vertical este bine sa tii cont si de faptul ca aceste produse sunt mult mai grele decat cele care au utilizare orizontala. Daca nu stii ce sa alegi, poti opta si pentru variante care le ofera pe ambele. Este adevarat ca nu toate utilajele pot fi folosite in ambele pozitii, insa este bine sa iei in calcul toate optiunile si sa alegi varianta cea mai buna pentru tine.

Modele de despicatoare de lemne recomandate

Iti recomandam urmatoarele doua modele de despicatoare de lemne:

Despicator lemne/busteni 2000W cu suport

Acest despicator de lemne si busteni este un model pentru utilizare la domiciliu si este potrivit inclusiv pentru lucrari de dimensiuni medii si mici care sunt necesare in gospodariile incalzite cu lemne. Produsul a fost proiectat pentru a functiona la temperaturi ambientale intre 5 si 40 de grade si se recomanda instalarea la nu mai mult de 1000 m peste nivelul marii. Permite taierea bustenilor cu un diametru intre 7 si 25 cm si cu o lungime de 52 cm. Aparatul vine cu o forta mare de despicare de pana la 7 tone. In plus, asigura si un nivel de zgomot rezonabil pentru un astfel de aparat.

Fierastrau circular pentru busteni 2000W cu suport

Acest fierastrau circular pentru busteni este un model ce poate fi folosit la domiciliu si este potrivit atat pentru lucrari mici cat si pentru lucrari mari necesare in gospodariile care utilizeaza incalzirea cu lemne. Produsul a fost proiectat pentru functionare la temperaturi ambientale cuprinse intre 15 si 40 de grade. Fierastraul circular pentru busteni are o structura compacta si o mecanica foarte buna. Toate componentele sunt fabricare conform cu sistemul metric astfel incat sa fie foarte usor de folosit si de reglat. Permite taierea lemnelor cu diametrul intre 3 cm si 13.5 cm. De asemenea, paote lucra cu lemne intre 0.7 m si 3 m.

Despicator lemne/busteni 2000W

Acest despicator de busteni este un model care permite utilizarea la domiciliu. Masina este potrivita pentru lucrari specifce caselor care se incalzesc cu lemne. Dispozitivul este proeictat pentru a functiona la temperaturi intre 5 si 40 de grade. Poate fi depozitat cu usurinta si permite despicarea busteanului rapid si eficient cu o forta de 6 tone. Diametrul maxim acceptat este de 25 cm. Lungimea maxima pe care acest aparat o poate taia este de 52 cm. Datorita greutatii sale este un produs foarte stabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *