Bricolaj

Fierastrau circular

fierastrau-circular

Fierastrau circular

Un fierastrau circular este unul dintre cele mai comune instrumente electrice utilizate astazi. Cu lama adecvata, fierastraie circulare sunt capabile sa taie lemn, otel, zidarie si placi ceramice. Tinand cont de informatiile de mai jos, vei gasi cu siguranta un fierastrau circular care sa te ajute in toate activitatile pe care vrei sa le faci.

Alege corect tipul de fierastrau circular

Fierastraiele laterale sau in linie sunt cele mai comune si mai traditionale ferastraie circulare. Motorul este situat de-a lungul aceleiasi axe cu lama. Un arbore ruleaza direct de la motor pentru a actiona lama. Fierastraiele laterale sunt mai compacte si mai usoare decat cele cu melc. Sunt potrivite pentru majoritatea aplicatiilor.

Fierastraiele cu actionare melcata au motoarele pozitionate in unghi drept fata de lama fierastraului. Motorul foloseste roti dintate pentru a creste cuplul transferat pe lama, ceea ce face ca fierastraul melcat sa fie adecvat pentru utilizarea in conditii grele. Fierastraul melcat este mai lung decat fierastraul lateral si are tendinta de a fi mai silentios. Poti alege de asemenea un fierastrau circular de mana sau un fierastrau circular stationar care va functiona doar pe bancul de lucru si nu va putea fi luat de acolo si dus in alta parte.

Mod de alimentare

Fierastraiele circulare fara fir sunt convenabile atunci cand se lucreaza in zone in care cablurile prelungitoare sunt dificil de utilizat. Deoarece sunt mai mici decat cele mai multe fierastraie cu fir, functioneaza bine in spatii restranse. Fierastraiele fara fir sunt cele mai potrivite pentru taierea lemnului si a produselor din lemn datorita limitarilor bateriilor lor. Desi pot taia materiale dure, puterea suplimentara necesara pentru aceste aplicatii scurge rapid bateriile.

Fierastraiele circulare cu fir nu depind de baterii pentru putere si sunt mai potrivite pentru lucrari dificile de taiere, cum ar fi zidaria, otelul si taierea continua a lemnului. Fierastraiele cu fir sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Un fierastrau circular cu cablu necesita un prelungitor adecvat. Urmati recomandarile producatorului dispozitivului pentru prelungitoare compatibile.

Caracteristici importante ale unui fierastrau circular

 • Puterea se masoara cu amperi la modele de fierastraie cu fir si volti pe fierastraie fara fir. Cu cat amperii si voltii sunt mai mari, cu atat este mai mare puterea de taiere.
 • Capacitatea lamei determina adancimea maxima de taiere pe care un fierastrau o poate atinge. Cu cat lama este mai mare, cu atat taietura este mai profunda. Cel mai comun diametru al lamei este de 7-1 / 4 inci . Cele mai multe fierastraie cu capacitatea lamei de 6 inci sau mai mult pot taia cherestea de 2 inci la un unghi de 45 de grade intr-o singura trecere.
 • Franele electrice inverseaza fluxul de electricitate in motorul fierastraului atunci cand declansatorul este eliberat. Inversarea curentului opreste rapid impulsul lamei. Franele electrice pot opri lama in doar doua secunde.
 • Blocarea axului faciliteaza schimbarea lamei de fi Blocarea arborelui imobilizeaza arborele si lama, facand schmbarea lamei mult mai simpla.
 • Capacitatea conica indica taierea maxima pe care poate face ferastraul.
 • Opritoarele conice sunt presetari care permit reglari rapide pentru taieturi.
 • Ghidajele laser ajuta la imbunatatirea preciziei taierii prin proiectarea unui fascicul de lumina pe piesa de prelucrat. Aceasta functie este utila atat pe un fierastrau circular de masa cat si pe unul mobil.

Lamele utilizate

O parte cheie a fierastraului este lama. Lamele diferite sunt disponibile pentru diferite aplicatii. Cand achizitionezi o lama, asigura-te ca este compatibila cu fierastraul. Indiferent daca ai un fierastrau circular de banc sau unul de mana, lamele sunt importante. Iata mai multe tipuri de lame:

 • Lamele de otel de mare viteza sunt mai dure decat lamele de aluminiu si raman ascutite mai mult timp.
 • Lamele cu varf de carbon au varfuri de carbon atasate la dinti. Sunt mai scumpe decat alte lame, dar raman ascutite mult mai mult decat otelul.
 • Lamele de taiere a placilor sunt special concepute pentru taierea placilor ceramice.
 • Lamele de zidarie sunt fabricate din material abraziv pentru taierea betonului.

Modele de fierastrau unghiular recomandate

Iti recomandam urmatoarele tipuri de fierastraie circulare pe care sa le utilizezi:

 1. Fierastrau circular 1200W 185mm

Acest fierastrau circular este potrivit pentru taiere longitudinala, transversala si pentru imbinarea la colt pe suporturile fixe din lemn masiv, plastic sau placi aglomerate. Lama are un diametru de 185 mm si ajuta la teieri adanci de pana la 62 mm. Datorita modului usor de setare si adancimii mici de taiere, acest dispozitiv este perfect pentru taieturi de mai multe tipuri.

 1. Fierastrau circular stationar 1400W 210mm

Acest fierastrau circular este perfect pentru imbinari de colt si pentru retezare si poate taia cu succes inclusiv lemn sau plastic in conformitate cu dimensiunea masinii. Panza de fierastrau care insoteste produsul este exclusiv pentru lemn, deci, atunci cand vrei sa folosesti fierastraul si in alte moduri ar trebui sa alegi o alta panza care sa fie potrivita.

 1. Fierastrau circular electric 480W 85mm

Acest fierastrau circular este fabricat din materiale de cea mai buna calitate pentru o aderenta sporita si un lucru sigur si placut. In zona frontala are laser pentru a taia perfect in linie dreapta si pe partea dreapta are un orificiu de conectare pentru adaptorul care directioneaza praful. Va trebui sa ai in vedere si faptul ca panza este potrivita doar pentru lemn si ca va trebui sa cumperi panze special adaptate daca vrei sa folosesti acest fierastrau si pentru alte tipuri de materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *