Casa si gradina

Fierastrau electric cu lant

fierastrau-electric-cu-lant

Ferastrau electric cu lant

O drujba electrica se va dovedi cea mai buna alegere atunci cand vrei sa ai grija de gradina ta in mod corespunzator. In sensul acesta, pentru a face de fiecare data cea mai buna alegere atunci cand vrei sa cumperi un fierastrau electric cu lant, tine cont de sfaturile de mai jos si alege bazandu-te pe informatii clare.

  1. Un model cu fir sau unul cu baterie

O drujba electrica cu acumulator este o varianta care iti ofera flexibilitate si care te ajuta sa ajungi oriunde fara sa depizni de un cablu. Chiar daca ambele modele te ajuta in egala masura sa iti faci treaba, tinand cont de sursa de alimentare si de modul in care drujba se alimenteaza, cele mai des intalnite modele raman cele cu fir pentru ca iti ofera suficient de multa putere pentru a face tot ce vrei cu drujba si in acelasi timp nu depinzi de un acumulator care se poate descarca. Aceste versiuni insa sunt limitate de lungimea cablului, iar expertii recomanda sa eviti prelungirea lui cu mai mult de 150 de metri. Prin urmare, va trebui sa iei in calcul locatia si accesibilitatea prizei, pentru ca altfel s-ar putea sa ai surpriza ca drujba sa nu functioneze.

Ce putere are drujba

De obicei, o drujba electrica STERN cu fir are o putere de pana la 2800W. In aceste categorii vei gasi si modele care au fost special concepute pentru a lucra la inaltimi mari cu motorul si cu butoanele de control la baza si cu un lant drujba electrica montat pe o teava telescopica. Versiunile de putere mica au fost gandite pentru proiecte simple asa cum sunt retezarea crengilor si modificarea aspectului pomilor. Cele mai puternice drujbe sunt cele care au alimentarea la o putere de 2500W si care pot sa fie folosite pentru a taia copaci si busteni. Variantele pe baterie sunt ceva mai putin puternice si sunt astfel recomandate cele de 9Ah.

Lungimea lantului

Un fierastrau electric cu lant poate avea mai multe lungimi si in functie de ceea ce vrei sa tai cu drujba va trebui sa alegi si acest detaliu. Lungimea lantului este cuprinsa intre 20 si 60 cm si cele mai mici drujbe sunt destinate pentru cosmetizarea arbustilor care au crengile subtiri si care nu se vor ridica la inaltimi foarte mari. regula spune ca lungimea lantului trebuie sa fie direct proportionala cu puterea pe care dispozitului o are. De asemenea, este recomandat sa alegi cu moderatie. Poti opta pentru o versiune peste 40 cm doar atunci cand lucrezi cu copaci cu crengi groase si ajungi la inaltimi mari. in restul activitatilor curente, 30 cm sunt mai mult decat suficienti.

Zgomotul si vibratiile produse de drujba

In momentul in care cumperi un fierastrau cu lant electric tine cont si de zgomot si de vibratii pentru ca acestea iti vor afecta confortul si sanatatea daca folosesti dispozitivul pe termen lung. Chiar daca variantele electrice tind sa fie ceva mai silentioase decat celelalte, alege o varianta mai apropiata de limita de jos a vibratiilor si zgomotului.

Ce viteza are lantul?

Viteza cu care lantul taie este cea care iti va spune cat de repede vei termina treaba si poate varia intre 18 si 15 m pe secunda. Cu cat dintii sunt mai mari si viteza este crescuta, riscul ca drujba sa ricoseze de pe lemn este mai mare, deci alege varianta potrivita in functie de abilitatile tale, dar si de modul in care urmeaza sa lucrezi.

Modele de fierastraie electrice recomandate

Iti recomandam urmatoarele tipuri de fierastraie electrice performante:

Fierastrau electric cu lant 2400W 101D

Acest fierastrau electric cu lant are un motor foarte puternic, lingitudinal si permite o lungime de taiere de 395 mm. Este un utilaj foarte echilibrat si usor de manuit, fiind ideal pentru lucrari de dulgherie si pentru constructii din lemn. Are o functie similara cu angrenajul unui electromotor si lantul circulant este dirijat prin intermediul unei lame speciale. Utilajul are si un sistem de strangere foarte rapida a lantului si o frana care permite oprirea rapida. Are un rezervor de ulei foarte eficient care permite lubrifierea continua.

Acest dispozitiv permite montarea lamei si tensionarea lantului foarte usor cu suruburi, de asemenea, asigura o pornire lenta si sigura limitand curent la pornire. Ungerea lantului se face automat.

BELARUS BP28-T drujba electrica, produsul contine taxa timbru verde 2.5 Ron

Aceasta drujba electrica este perfecta pentru aplicatii mici si medii si vestea buna este ca functioneaza ecologic. Datorita faptului ca este electrica nu polueaza si nu consuma carburanti fosili. Lantul are ungere automata astfel incat sa nu se deterioreze rapid in timpul procesului de taiere. De asemenea, in momentul in care drujba este pronita nu pleaca la viteza maxima pentru a putea fi utilizata in siguranta. Viteza este variabila pentru a putea taia cu usurinta lemnele.

K2350 DRUJBA ELECTRICA PROCRAFT,Produsul contine taxa timbru verde 2.5 Ron, 5.75 kg

Aceasta drujba electrica intra in categoria produselor ecologice foarte performante. Trebuie mentionat faptul ca are o greutate rezonabila pentru perfromanta oferita, de doar 5.75 kg si este foarte usor de utilizat pentru aplicatii mici si medii. Aceasta drujba te va ajuta sa iti cureti in mod eficient copacii si sa te pregatesti de primavara fara probleme. In plus, daca folosesti surse de incalzire pe lemne, vei putea taia cu ea cantitati mari foarte usor si in siguranta. Drujba are si o protectie contra aschiilor care ar putea sari catre tine in timpul procesului de taiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *