Bricolaj

Fierastrau electric

https://lumea-uneltelor.ro/produs/fierastrau-circular-electric-480w-85mm/

Fierastrau electric  – Fiind unul dintre cele mai folosite echipamente pentru taierea diferitelor materiale, precum cele metalice si cele lemnoase, fierastraul electric reprezinta o unealta de care orice meserias are nevoie. Acesta este de doua feluri: fierastrau electric circular si fierastrau electric pendular, oferind diversitate de lucru. Vezi aici fierastrau electric!

Fierastraul electric este o unealta electrica, asa cum arata si denumirea sa, utilizata cu scopul de a taia si de a decupa diverse materiale. Exista doua tipuri principale de fierastrau electric, acestea avand caracteristici proprii si utilitati diferite, astfel ca alegerea unui anume model de fierastrau electric depinde, inainte de toate, de nevoile pe care le ai, respectiv de lucrarile pe care intentionezi sa le realizezi, de taieturile pe care ai nevoie sa le faci.

Aici puteti citi mai multe despre bricolaj.

Tipuri de fierastrau si caracteristicile acestora

Cele doua tipuri principale de fierastrau electric sunt fierastraul circular si fierastraul pendular. Acestea sunt utilizate pentru lucrari diferite, astfel ca este important sa stabilesti de la bun inceput de ce ai nevoie de un fierastrau pentru a sti pe care este nevoie sa il alegi.

Fierastraul circular este utilizat pentru taieri directe rapide si pentru taieri precise de incadrare, in timp ce fierastraul pendular este utilizat pentru taieturi curbe, dar si drepte complexe. In cazul fierastraului circular taieturile sunt transversale, unghiulare sau tesite, iar taierea are loc extrem de rapid, in timp ce in cazul fierastraului pendular este vorba despre taieturi personalizate, decupate, directe care se realizeaza in mod lent.

In ceea ce priveste materialele, fierastraul circular taie materiale din lemn mai moale sau mai dur, gips-carton, metale moi sau plastic, iar fierastraul pendular taie materiale din lemn moale si dur, gips-carton, metale moi, materiale plastice, tigle si tevi.

Fierastrau-circular-electric-480W-85mm

De exemplu, cu ajutorul unui Fierastrau circular electric 480W 85mm poti taia materiale diverse, lemn, plastic, gresie sau material compozit, cu o mare precizie. Fiind realizat din materiale de calitate, acesta ofera un mod placut de lucru si prezinta o aderenta sporita la materialele cu care se lucreaza. Acesta este dotat si cu laser pentru taierea in linie dreapta, iar adancimea maxima la care pot fi taiate materialele sunt 27 mm pentru lemn, 8 mm pentru placi cermaice si 3 mm pentru aluminiu. Designul acestuia este unul modern, instrumentul fiind unul extrem de usor de manevrat din aceasta perspectiva. De asemenea, acesta dispune de un accesoriu pentru aspirarea prafului, astfel incat mediul de lucru sa ramana unul in permanenta curat.

Fierastrau-pendular-450W-55mm

 

Un fierastrau circular pendular pe care il poti utiliza pentru diverse proiecte de construit si renovat este Fierastrau pendular 450W 55mm. Cu ajutorul acestuia poti taia lemn, plastic si materiale metalice, avand posibilitatea de a realiza taieturi curbate sau circulare. Adancimea de taiere in lemn este de 55 de cm, iar designul robust al acestuia face sa fie un instrument de lucru rezistent, stabil, dar in acelasi timp usor de manevrat.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti afla mai multe despre agricultura.

Fierastraul electric circular – Generalitati

Fierastraul electric circular este utilizat pentru sectionare transversala, fiind util pentru taieri rapide si precise in linie dreapta.  Un astfel de instrument poate fi utilizat pentru diverse proiecte de tamplarie sau proiecte din domeniul constructiilor.

Cu ajutorul unui fierastrau electric circular poti taia rasinoase, lemn de esenta dura, stejar, pin, precum si placaj, pal, foi de mdf, placi de ceramica, materiale plastice, gips-carton, metale moi. Aceste tipuri de fierastrau folosesc lama rotunda cu margine dintata. Alegerea lamei trebuie sa se faca in functie de materialul pe care doresti sa il tai – lamele cFierastrau-circular-stationar-1400W-210mmu dinti mari vor oferi un finisaj mai grosier, pe cand lamele cu dinti mici vor oferi o taietura mai fina, mai curata. Aceste lame pot fi diferite, in functie de taieturile care trebuie realizate – lame pentru lemn dur, lame pentru pal sau lame pentru finisaje bine realizate. Un fierastrau circular poate veni si sub forma de fierastrau electric de mana, tip stationar, un astfel de exemplu fiind Fierastrau circular stationar 1400W 210mm. Acesta functioneaza ca o statie de taiat utila pentru retezare si pentru imbinari de colt. Puterea acestuia este suficient de mare pentru a realiza lucrari in mod rapid, sigur si eficient.

Apasati aici pentru a afla mai multe informatii despre mori si tocatoare.

Fierastraul electric pendular – Generalitati

Fierastraul electric pendular este utilizat mai ales pentru decupari interioare, fiind mult mai flexibil decat cel circular si ofera avantajul de a realiza cu ajutorul lui taieturi mai speciale pentru proiectele pe care le derulezi. Acesta este utilizat pentru realizarea unor tipuri diferite de taieturi, de la cele drepte la cele curbate sau tesite, fiind util mai ales atunci cand trebuie sa realizezi taieri sau decupaje in locuri mai greu accesibile. La modul general, un astfel de fierastrau este utilizat pentru decuparea unor contururi personalizate, pentru taieri detaliate ale unor materiale precum gips-carton, materiale plastice, metale, dar si lemn, pentru taierea tevilor si altor elemente care nu au o forma regulata.

fierastrau-electric-pendular

Lamele acestui tip de fierastrau sunt inguste si drepte, iar pentru taiere este nevoie de o miscare inainte si inapoi, de du-te-vino. Alegerea lamei potrivite trebuie sa se faca in functie de materialul utilizat – de exemplu, lamele pentru taieturile drepte vor fi mai late decat cele utilizate pentru taieturile curbate. Lamele mai subtiri sunt ideale pentru materiale mai moi, in timp ce lamele mai late, mai mari sunt utile pentru materiale mai dure, astfel incat taieturile realizate sa fie unele fine.

Fierastrau-pendular-sabie-110mm-cu-acumulator-20V

Pentru o utilizare extrem de usoara este recomandata alegerea unui fierastrau pendular cu acumulatori. Un model eficient, sigur si foarte usor de folosit este  Fierastrau pendular sabie 110mm cu acumulator 20V, acesta fiind utilizat pentru taierea cu reazem fix a lemnului, a materialelor de plastic, a metalului, precum si a altor materiale de constructii. Un fierastrau electric sabie este extrem de util atat pentru taieri drepte, cat si pentru taieri curbate.

Pretul unor unelte de acest fel difera in functie de caracteristici, de brand, de putere si alte aspecte care pot face diferenta. Alegerea unui anume fierastrau circular este o chestiune dependenta mai ales de tipul lucrarii care urmeaza sa fie realizata, dar si de preferintele personale de utilizare. Chiar daca cele doua prezinta o usoara suprapunere in ceea ce priveste utilizarea, scopul lor este destul de diferit. In functie de tipul de taiere pe care vrei sa il realizezi, ai nevoie de un fierastrau electric circular – pentru taieri transversale, drepte, respectiv de un fierastrau electric pendular – pentru taieri minutioase, drepte, curbate sau tesite, in detaliu sau pentru taierea unor materiale neuniforme.

Apasati aici daca doriti sa aflati mai multe informatii despre pompa submersibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *