Bricolaj

Fierastrau pendular

fierastrau-pendular

Fierastrau pendular

Cel mai bun fierastrau pendular este un produs care poate sa taie atat lemnul, cat si plasticul sau chiar metalul. Pentru a raspunde cerintelor tale, va trebui sa tii cont de mai multe aspecte pentru a alege cel mai bun fierastrau astfel incat sa il poti folosi la mai multe tipuri de activitati, fara sa intampini probleme.

Alege modul de alimentare corect

Exista mai multe moduri de a alimenta un fierastrau pendular:

  • Fierastrau pendular cu fir – acesta functioneaza prin conectarea sa directa la reteaua de curent electric. Singurul dezavantaj al sau este faptul ca limiteaza mobilitatea insa in momentul in care ai nevoie de un dispozitiv pe care sa il folosesti cateva ore, este cea mai buna alegere.
  • Fierastrau pendular cu acumulator – acesta iti ofera mai multa flexibilitate in ceea ce priveste miscarea, insa este o problema in momentul in care ai mai mult de lucrat cu el pentru ca atunci cand bateria se descarca va trebui sa il incarci din nou si astepti pana cand acumulatorul este incarcat.

Alege corect puterea motorului

Cu cat fierastraul ales este mai puternic, cu atat vei lucra mai rapid cu el. Pentur a verifica puterea va trebui sa citesti numarul de Watti din modelele cu fir sau voltajul celor fara fir. Cu cat valoarea este mai mare, cu atat motorul va fi mai puternic. Alege un fierastrau pendular STERN cu puterea intre 400 si 500 W sau unul care sa aiba 18 V in functie de tipul pe care il alegi.

Ce viteza de operare are fierastraul pendular

Viteza de operare indica modul in care se misca panza fierastrau pendular cu care este dotat dispozitivul. Spre deosebire de alte tipuri de unelte electrice, viteza este definita de notiunea de curse pe minut si nu de rotatii pe minut. Cele mai multe modele au o viteza care ajunge pana la 3000 de curse pe minut. Cel mai bun fiearstrau va avea si setari pentru a alege mai multe viteze de lucru. Modelele cu o singura viteza sunt suficient de bune pentru sarcini simple insa in momentul in care aparatul va trebui sa fie folosit la mai multe activitati, este important sa alegi unul cu viteza care pot fi selectate.

Miscare pendulara si miscare orbitala

Miscarea pendulara este cea care misca panza pe material inainte si inapoi, in felul acesta marind viteza de taiere si prevenind uzura prematura. Miscarea orbitala este cea care msica panza in stanga si in dreapta sporind astfel viteza de taiere. Un dispozitiv care are ambele moduri de functionare este cea mai buna alegere pentru ca rezultatele sunt mai fine si mai precise iar panzele rezista mai mult.

Ajustarea unghiului de taiere

Un fierastrau pendular profesional permite ajustarea unghiului de taiere astfel incat sa il poti folosi in mai multe activitati. Chiar daca un fierastrau pendular este utilizat de cele mai multe ori pentru a taia drept, in realitate este apreciat de utilizatori pentru posibilitatea de a fi folosit usor pentru taieturi circulare. Se vor obtine taieturi care sa aiba o inclinatie de pana la 45 de grade sau mai mult, respectiv mai putin, in functie de nevoile utilizatorului, daca fierastraul are unghiul ajustabil.

Panzele de taiere

Alegerea unei panze potrivite este esentiala pentru functionarea optima a dispozitivului. Forma si caracteristicile panzei sunt cele care determina capacitatea produsului de a taia diverse materiale. O panza mai groasa va taia mai bine materiale groase in timp ce o panza subtire va fi mai potrivita pentru a taia materiale subtiri.

Modele de fiereastrau pendular recomandate

Iti recomandam urmatoarele modele de fierastrau pendular din care il poti alege pe cel care corespunde cel mai bine necesitatilor tale:

Fierastrau pendular 600W 80mm

Acest fierastrau pendular vine cu accsorii optionale si numeroase tipuri de lame compatibile astfel incat sa poata fi folosit in mai multe scopuri. Este ideal pentru taierile curbate sau circulare si este un fierastrau cu un motor suficient de puternic pentru a taia eficient si rapid. Poate sa taie pana la o adancime de 80 mm in lemn. Cu ajutorul sau vei putea face inclusiv lucrari dificile. Are o talpa foarte robusta pentru o ghidare cat mai stabila. In plus, iti permite sa selectezi cursa pendulara. Manerul de prindere este moale pentru o utilizare confortabila.

Fierastrau pendular sabie 110mm cu acumulator 20V

Acest fierastrau pendular are un acumulator puternic si este un produs robust, eficient si foarte usor de folosit pentru operatiuni de taiere cu reazem fix. Poate taia inclusiv materiale plastic, metal si materiale de constructii care sunt necesare pentru constructiile noi sau la lucrarile de renovare. Este potrivit pentru taieri in linie dreapta sau in linie curba. Acest fierastrau pendular cu baterie este garantat pentru a functiona la temperaturi variabile cuprinse intre 5 si 40 de grade. Este produs din materiale de buna calitate care sa ii asigure o durabilitate sporita. In plus, manerul cauciucat si moale permite confort in momentul utilizarii.

Fierastrau pendular sabie 710W 115mm

Acest fierastrau pendular este prevazut si cu un opritor fix pentru a taia, scurta si adapta lemnul, plasticul si alte materiale de constructie. Fierastrau se preteaza la lucrari de taiere brute, taieri drepte si spiralate si separa concis suprafetele. Permite reglarea electronica a vitezei, are un intrerupator de blocare, manerul are o prindere moale si confortabila iar panza se schimba foarte rapid. Poate fi folosit pentru lemn si metal si este un dispozitiv puternic, pentru utilizari profesionale foarte complexe, intr-un mod cat mai eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *