Casa si gradina

Foarfeci si unelte pentru gradina

foarfeci-unelte-pentru-gradina

Foarfeci si unelte pentru gradina – Echipamentele necesare pentru gradinarit pot varia in functie de nevoile tale. Din acest motiv, exista foarfeci manuale pentru gradina, foarfeci electrice pentru gradina, despicatoare de lemne si multe alte unelte care te pot ajuta. Poti gasi aici foarfeci si unelte pentru gradina!

Fie ca este vorba despre curatenia de primavara in gradina, fie ca este vorba despre intretinerea periodica a plantelor din livada, despre plantare si alte operatiuni de care este nevoie, instrumentele de care are nevoie un gospodar priceput in ale gradinaritului sunt numeroase. Iata care sunt instrumentele de care poti avea nevoie in gradina, astfel incat operatiunile de intretinere si ingrijire a plantelor, copacilor si arbustilor sa se faca in cel mai bun mod cu putinta.

Aici puteti citi mai multe despre casa si gradina.

Foarfecele pentru gradina: tipuri, scop al utilizarii si alte caracteristici

Foarfecele pentru gradina sunt esentiale pentru taierea arbustilor sau a diverselor plante. Acestea pot fi prevazute cu lame drepte sau cu lame ondulate si pot fi echipate cu maner telescopic sau pot fi chiar indoite. Acestea seamana cu o pereche mare de foarfece, fiind alcatuite din doua lame lungi de la 20 la 35 de cm si cu manere lungi care pot fi fixe sau telescopice. Acestea sunt ideale pentru modelarea arbustilor, pentru taierea gardului viu sau pentru corectarea punctuala a unei taieri mecanice.

foarfeci-si-unelte-pentru-gradina

Exista mai multe tipuri de foarfece pentru gradina; unele au maner telescopic, altele sunt reglabile si alte asemenea caracteristici. Foarfecele cu lame drepte si ascutite permit taierile precise in linie dreapta. Foarfecele cu lame ondulate sunt utilizate mai ales pentru taierea crengilor si a gardurilor vii neregulate. Lamele acestor modele sunt mai late si au o parte crestata, iar cele doua lame pot fi in axa lamelor sau descentrate, asa cum este si cazul foarfecelor cu lame drepte.

Criterii pentru alegerea foarfecelor potrivite

Este foarte important ca foarfecele pe care le alegi sa aiba maner ergonomic, astfel incat sa poti avea o aderenta buna, mai ales daca intentionezi sa folosesti foarfecele in mod frecvent. Pentru a evita fortarea in timpul taierii intense, poti utiliza un instrumente cu o reducere a treptelor. De preferat sunt foarfecele cu opritoare numite amortizoare, deoarece acestea au capacitatea de a absorbi socurile si de a reduce astfel vibratiile.

Pentru a evita inclinarea, este ideala alegerea unor foarfece unghiulare, cu lamelele de 90 de grade la capatul manerului. De asemenea, este important sa alegi foarfece de buna calitate, de preferat tratate cu un strat antiaderent, mai ales daca ai de taiat multe rasinoase.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti citi mai multe despre agricultura.

Foarfec-extensibil-pt-crengi-din-aluminiu

O foarfeca de buna calitate este foarfeca extensibil pentru crengi din aluminiu, acest model de foarfece fiind modelul clasic cu ajutorul caruia pot fi realizate sarcinile de curatare si intretinere a pomilor din livada cu mare usurinta. Aceasta este realizata din materiale de calitate, astfel incat operatiunile de taiere sa fie optime, iar taierea sa fie una curata si usoara. Lama ascutita si dublu zimtata cu care aceasta este prevazuta este acoperita cu un strat neaderent, astfel incat taierea si curatarea instrumentului dupa taiere sa fie procese usoare. Aceasta are trei trepte de reglaj pentru taierea crengilor, iar manerul telescopic din aluminiu face ca lungimea acesteia sa varieze, astfel incat sa poti taia si crengi aflate la inaltime de la nivelul solului. Manerele extensibile au lungimea cuprinsa intre 67.5 și 100.5 cm.

Foarfeca-de-gradina-cu-acumulator-20V-2Ah

Tehnologiile avansate de astazi au reusit sa aduca in atentia utilizatorilor foarfeca electrica, un model de foarfece care pot fi utilizate cu o usurinta si mai mare pentru diversele taieri pe care trebuie sa le realizezi in gospodarie. Un model recomandat in acest sens este foarfeca de gradina cu acumulator 20V 2Ah. Acest produs este unul de uz gospodaresc, fiind utilizat pentru taierea crengilor din livada, pentru curatarea viei, a arborilor fructiferi, pentru intretinerea gardului viu din curte sau din parcuri, pentru intretinerea pepinierelor, a arbustilor si florilor si altele asemenea. Aceasta este prevazuta cu un design ergonomic, ceea ce face ca manipularea in utilizare sa fie una usoara, confortabila, iar greutatea redusa si manerul ergonomic cu care este prevazuta fac ca aceasta sa fie usor transporata si manevrata. Taierea este una precisa, iar motorul de curent continuu fara perii este cel care o face sa reziste la utilizare indelungata.

Cititi aici mai multe informatii despre accesorii camping.

Alte instrumente utile in activitatile de gradinarit

Burghiu-manual-pentru-pamant-200mm

Atunci cand vrei sa cultivi diverse plante sau arbusti in livada sau in gradina ta, vei avea nevoie sa sapi pamantul cat mai adanc, astfel incat sa poti asigura mediul potrivit pentru plantare. Pentru a face acest lucru mai usor poti utiliza o foreza, respectiv un burghiu pamant. Rolul unui instrument de acest fel este acela de a fora in pamant astfel incat sa poti planta pomi, sa fixezi stalpi sau sa aerezi solul si alte asemenea operatiuni. Un Burghiu manual pentru pamant 200mm este realizat dintr-un material dur, extrem de rezistent, astfel incat gaurile in pamant sa poata fi date fara riscul de a esua. Acesta este prevazut cu o margine ascutita, astfel incat forarea sa se faca cu o usurinta crescuta, iar diametrul si lungimea acestuia sunt potrivite mai ales pentru gauri mici. Manerul detasabil cu prindere rotunda cu care este prevazut acest instrument de forat face ca utilizarea sa sa fie una ergonomica, usoara si confortabila. Diametrul burghiului confectionat din metal este de 200 mm.

despicator-lemne-busteni-cu-suport

Un alt instrument extrem de eficient in gospodariile oamenilor este despicatorul de lemne, o masinarie cu ajutorul careia pot fi sectionate lemnele necesare pentru incalzirea din timpul iernii. Din gospodariile in care este utilizata incalzirea cu lemne, acest despicator lemne nu trebuie sa lipseasca, acesta fiind realizat pentru uz gospodaresc, astfel incat sarcinile de taiere a lemnelor pentru iarna sa fie usurate considerabil. Acest despicator lemne/busteni 2000W cu suport este proiectat pentru a functiona la temperaturi ambientale cuprinse intre 5 si 40 de grade celsius, are o structura simpla, compacta, iar designul sau este unul favorabil. Carcasa turnata are proprietati mecanice bune, iar componentele acestuia sunt realizate in conformotate cu sistemul metric, fiind astfel usor de utilizat, de reglat sau de reparat de catre utilizatorii casnici. Capacitatea de despicare a lemnelor si bustenilor este de 7 pana la 25 de cm in diametru, lungimea este de 52 de cm, iar forta de despicare este de pana la 7 tone de lemn.

Aceste instrumente sunt absolut utile in gospodariile oamenilor, mai ales atunci cand este vorba despre realizarea unor munci rapide si eficiente, astfel incat sa fie reduse efortul utilizatorilor si timpul petrecut de acestia pentru realizarea unor sarcini diverse.

Daca va intereseaza, aici puteti citi mai multe despre bricolaj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *