Agricultura

Mori si tocatoare

Mori si tocatoare – Fiind unele dintre cele mai folosite echipamente in agricultura industriala, dar si in agricultura la nivel individual, morile si tocatoarele ofera un ajutor fermierilor prin automatizarea unor procese folosite in agricultura. Vezi aici mori si tocatoare!

Gospodariile mari sunt cele pentru care crescatorii de animale, pasari sau cultivatorii au nevoie de diverse instrumente utile pentru cereale, crengi, fan sau altele asemenea. O ferma trebuie sa fie echipata in mod obligatoriu cu instrumentele de acest fel pentru ca activitatea zilnica sa fie considerabil usurata, iar diverse produse sa fie obtinute cu usurinta. Fie ca este vorba despre hrana pentru animale, fie ca este vorba despre obtinerea unor bunuri alimentare din recoltele de la ferma, o moara, un tocator sau un granulator pot fi solutia potrivita pentru nevoile specifice pe care le ai.

Aici puteti afla mai multe informatii despre agricultura.

mori-si-tocatoare

Instrumente utile pentru cereale: moara de cereale sau batoza de porumb?

Cei care cultiva cereale au nevoie in mod obligatoriu de instrumentele cu ajutorul carora pot prelucra produsul brut pentru a obtine diverse beneficii, fie ca este vorba despre faina, fie ca este vorba despre furaje pentru animale sau uruiala. Insa ce este mai recomandat a alege intre o moara cereale si o batoza de porumb? Care este utilitatea fiecaruia dintre cele doua instrumente si ce caracteristici au acestea?

Moara de cereale este produsul unor avansuri din domeniul tehnologic, insa principiul de macinare ramane acelasi: este vorba despre doua suprafete aspre care sunt frecate in vederea transformarii cerealelor in pulbere. O moara de cereale moderna are posibilitatea de a fi alimentata fie manual, fie electric, poate fi realizata din materiale diverse, de la piatra pana la otel inoxidabil de calitate inalta, este realizata din materiale durabile si pot fi manevrate si mutate dintr-un loc in altul cu mare usurinta.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti afla mai multe despre zootehnie.

O astfel de moara cereale este utila pentru uz gospodaresc, cultivatorii de cereale avand posibilitatea de a obtine cu mare usurinta faina de casa prin macinarea graului sau altor cereale pe care le cultiva. Dupa macinare, faina poate fi folosita imediat, astfel incat sa fie pastrati toti nutrientii din aceasta. O moara de cereale este utila inainte de toate pentru o nutritie sanatoasa, dar si pentru a economisi timp si bani prin prelucrarea cerealelor obtinute in recolta proprie.

Moara-electrica-cu-ciocanele-nr.-3-Micul-Fermier

Morile pentru cereale sunt de doua tipuri in functie de mecanismul pe care il utilizeaza acestea: moara pentru uruiala (care este prevazuta cu doua placi cu ajutorul carora se realizeaza macinarea, o placa fixa si una care roteste cu ajutorul sursei de alimentare), respectiv moara cu ciocanele (care are in componenta doua capete realizate din otel inoxidabil, acestia avand randuri de dinti ciupiti care se rotesc la viteze mari, facand astfel posibila macinarea). O astfel de moara este moara electrica cu ciocanele nr. 2 Micul Fermier, modelul fiind 3 in 1: moara de cereale, batoza de porumb si stiuleti intregi. Uruiala este extrem de usor de obtinut cu ajutorul acesteia, nefiind nevoie decat de introducerea porumbului cu tot cu stiulete.

Orificiul larg de deasupra ajuta la macinarea cerealelor pentru obtinerea de faina, iar sitele de dimensiuni diferite ajuta la obtinerea unor granulatii diferite. Functia de batoza este cea cu ajutorul careia se realizeaza dezghiocarea porumbului, respectiv separarea boabelor de cocean. Cu o dotare standard si mod de transmisie directa, faramitarea cerealelor se face, cu ajutorul acestui instrument, prin forta continua.

O moara de cereale poate avea si functia pe care o realizeaza o batoza de porumb, insa aceasta functie se poate regasi si pe un instrument independent. O batoza porumb este, de fapt, o desfacatoare a boabelor de porumb de pe coceni care functioneaza in mod automat, reducand astfel in mod considerabil eforturile cultivatorilor de cereale. Modul de functionare a unei batoze de porumb este simplu: stiulete de porumb este tras intre doua roti metalice dintate, fiecare dintre acestea invartindu-se in sens opus celeilalte, astfel ca boabele de pe stiulete sunt trase si cad intr-un recipient plasat sub aparat.

batoza-porumb-3000kg-h

Batozele de porumb pot fi manuale sau automate, insa este clar de partea cui se plaseaza avantajele – batozele manuale sunt mai consumatoare de timp, motiv pentru care este recomandata utilizarea unei batoze automate. O astfel de batoza este Batoza porumb 3000kg/h CTO3000 fara motor, aceasta fiind formata dintr-un ax principal in jurul caruia sunt fixate alte 4 axe port ciocanele. Capacitatea acesteia de prelucrare este de 3000 de kg pe ora, iar avantajul major consta in dotarea cu un ventilator cu ajutorul caruia snt absorbite praful si pleava care apar in procesul de lucru, mediul de lucru ramanand astfel unul curat.

granulator-furaje-fp200

Tot pentru prelucrarea cerealelor in gospodariile cultivatorilor poate fi util un granulator de furaje. Acesta este util pentru procesarea furajelor de cereale precum graul, porumbul, orzul, secara, fasolea, precum si pentru fan, deseuri vegetale si altele asemenea. Acestea sunt procesate si transformate in granule de dimensiuni mici, astfel incat sa poata fi date ca hrana animalelor (iepuri, oi, vaci, cai, porci, pasari sau pesti). Un model recomandat in acest sens este Granulator furaje FP200 fara motor, acesta avand un design ergonomic astfel incat manipularea sa fie una usoara si fiind realizat din materiale de calitate, astfel incat sa poata fi rezistent si durabil in timp.

Apasati aici pentru a afla mai multe informatii despre sudura.

Instrumente utile pentru vegetatie: tocatoare de crengi si de fan

siscornita-electrica

Tocarea fanului, a cocenilor sau a furajelor, crengilor si tulpinilor a devenit extrem de usoara astazi cand tehnologiile moderne pun la dispozitia utilizatorilor diverse modele de aparate. Cu ajutorul unei siscornite electrice se pot toca rapid lucerna, fanul, paiele si cioclejii, iar cu ajutorul unui tocator de furaje si tulpini se pot marunti resturile furajere de la porumb, de la floarea-soarelui, lucerna, orz, secara sau altele asemenea. Un model recomandat in acest sens este Siscornita electrica (tocator fan, coceni). Cu ajutorul cutitului cu care este prevazuta aceasta, se poate obtine o tocatura cu dimensiunea de pana la 10 cm, astfel incat aceasta sa poata fi introdusa direct in aparatul de macinare. Datorita tehnologiilor utilizate, cerealele isi pastreaza valoarea nutritiva, avantajele utilizarii unui astfel de aparat fiind, astfel, numeroase.

tocator-furaje-tulpini-380v

Un tocator crengi sau alte deseuri vegetale este extrem de util in gospodariile oamenilor. Un model eficient de tocator fan, paie, crengi si altele asemenea este Tocator furaje si tulpini 380V 7.5KW. Acest tocator functioneaza in mod eficient, fiind dotat cu un motor trifazat de 380 V si cu o turbina de tip ciclon care are rolul de a trage materia tocata si de a o evacua. Acesta are un deisgn ergonomic pentru a fi manipulat in siguranta, usor si confortabil, dispune de o cuva de alimentare incapatoare pentru a putea fi introduse resturile vegetale direct din galeata sau sac, iar turatia motorului de 2800 rpm si puterea de 380 V fac posibila maruntirea a 200 de kilograme de resturi vegetale pe ora.

Vedeti aici mai multe informatii despre casa si gradina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *