Motoare

Motoare

motoare

Motoare – Acest termen inglobeaza o varietate de mecansime ce pot functiona prin ardere de combustibil, sau cu ajutorul curentului, fiind motoare electrice. Motorul este unul dintre elementele principale ale oricarei masinarii, aflandu-se intr-o conexiune continua cu celelalte piese. Vezi aici motoare termice sau electrice!

Un motor electric este un dispozitiv electromagnetic cu ajutorul caruia se transforma energia electrica in lucru mecanic. Majoritatea motoarelor electrice functioneaza pe baza unor forte electromagnetice care actioneaza asupra unui conductor parcurs de curent electric aflat in camp magnetic. Principala modalitate de utilizare unui astfel de motor electric o constituie actiunea electrica, prin care are loc in mod efectiv conversia energiei electrice in energie mecanica, cu sau fara controlul unor parametri electrici sau magnetici.

Apasati aici pentru a citi mai multe informatii despre motoare termice.

Aplicatii ale motoarelor electrice

Motor-electric-4kw-3000rpm-TROIAN-ROSU

Fiind construite intr-o gama extinsa de puteri, motoarele electrice sunt folosite la foarte multe aplicatii, in industrii diverse si in instalatii comerciale. Motoarele electrice pot fi utilizate pentru betoniere, pentru compresoare de aer, pentru pompe, sisteme de transport, echipamente de ridicat si altele asemenea. De exemplu, Motor electric 4.0 kw 3000rpm TROIAN ROSU este un motor electric monofazat asincron care poate fi utilizat pentru echiparea unor utilaje de lucru diverse, de la masini si ventilatoare la masini de ridicat, ascensoare sau mori de macinat si altele asemenea. Beneficiile utilizarii unui astfel de motor sunt numeroase, dat fiind ca acesta prezinta performante ridicate prin caractersticile pe care le are, zgomotul in utilizare este unul redus, iar utilizarea sa este una durabila, motorul fiind de rezistenta crescuta.

Tipuri de motoare electrice

Motoarele electrice pot fi motoare de curent alternativ, motoare sincrone sau motoare de curent continuu. Motoarele de curent alternativ sunt extrem de flexibile in ceea ce priveste functionalitatea, acestea avand o viteza de functionare crescuta. Sunt utilizate la scara larga in domeniul industriei, iar avantajele pe care le prezinta sa refera la consumul redus pe care il au la pornire, la acceleratia controlata, la viteza de functionare reglabila, la curentul de pornire controlat, precum si la reducerea perturbatiilor liniei electrice.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti afla mai multe despre motoare electrice.

motor-electric

Motoarele de curent continuu reprezinta primele tipuri de motoare utilizate la scara larga, costurile initale ale acestora fiind mai mici decat in cazul celor cu curent alternativ. Acestea pot fi utilizate atat pentru dispozitive cu putere redusa, cat si pentru dispozitive cu putere mai mare, insa este nevoie sa fie luate in considerare costurile generale de intretinere a acestora. Viteza acestor motoare poate fi controlata prin variatia tensiunii de alimentare, acestea fiind disponibile intr-o gama larga de tensiuni. Avantajele acestor motoare se refera la instalarea extrem de usoara, la controlul usor al vitezei, la pornirea, oprirea, inversarea si accelerarea usoara, ceea ce le face sa fie utilizate pe scara larga, de la mici aparate si scule la ascensoare sau chiar vehicule electrice.

Alte tipuri de motoare si caracteristicile acestora – motoarele diesel si motoarele pe benzina

Motorul diesel este reprezentat de orice motor cu ardere interna in care aerul comprimat se afla la o temperatura  suficent de ridicata pentru a aprinde motorina injectata in cilindru, unde actioneaza arderea si expansiunea pistonului. Un motor diesel este un dispozitiv cu cilindru si piston cu ardere intermintenta. Acesta functioneaza fie pe un cilindru in doi timpi, fie pe cilindru in patru timpi; cu toate acestea, spre deosebire de aprinderea prin scantei cum este in cazul unui motor pe benzina, motorul diesel induce doar aer in camera de ardere.

Motoarele diesel sunt de obicei construite cu rapoarte de compresie in intervalul 14:1 pana la 22:1. Un motor diesel isi castiga energia prin arderea combustibilului injectat sau pulverizat in sarcina de aer cald comprimat in cilindru. Aerul trebuie incalzit la o temperatura mai mare decata temperatura la care combustibilul injectat se poate aprinde. Combustibilul pulverizat in aer care are o temperatura mai mare decat temperatura  de ,,autoaprindere” a combustibilului, reactionand spontan cu oxigenul din aer si arzand.

Aici puteti citi mai multe despre sudura.

Motor-cu-ax-vertical-4HP-135cc

La un motor diesel, combustibilul este introdus pe masura ce pistonul se aproprie de punctul mort superior al cursei sale. Controlul precis al injectiei de combustibil este esential pentru performanta unui motor diesel. Deoarece intregul proces de ardere este controlat prin injectie de combustibil, injectia trebuie sa inceapa la pozitia corecta a pistonului.

La inceput, combustibilul este ars intr-un proces de volum aproape constant, in timp ce pistonul este aproape in punctul mort superior. Exista trei grupuri de baza ale motoarelor diesel bazate pe putere: mic, mediu si mare. Motoarele mici au valori ale puterii de iesire mai mici de 188 kilowati sau 252 putere. Motoarele medii au capacitati de putere cuprinse intre 188 si 750 de kilowati sau 252 pana la 1006 cai putere. Motoarele mari diesel au puteri mai mari  de 750 kilowati.

motor-diesel-10cp

Un motor diesel eficient in ceea ce priveste utilizarea este Motor diesel 186FA 10CP. Acesta este un motor diesel cu ax orizontal,  fiind un produs robust, eficient si fiabil; este un motor termic in patru timpi cu aprindere prin conversie (injectie directa) si are un singur cilindru care actioneaza un arbore orizontal. Acest model de motor  poate fi utilizat pentru o gama larga de aplicatii casnice sau gospodaresti si are un consum redus de carburant. De asemenea, acest model de motor nu necesita o intretinere costisitoare, nefiind nevoie de achizitia unor anume piese motor.

Generatoarele pe benzina sunt cele care utilizeaza benzina drept combustibil pentru a-si rula motorul. Motoarele pe benzina sunt utilizate pentru a converti energia chimica a benzinei in energie mecanica. Energia mecanica de la motor este apoi utilizata pentru a alimenta o componenta in miscare cunoscuta sub numele de rotor, care la randul sau genereaza un camp magnetic in miscare in jurul unei componente stationate cunoscuta sub numele de stator. Acest proces induce o diferenta de tensiune intre infasurarea statorilor, producand astfel electricitate. Puterea de iesire variaza in functie de diferite modele de generatoare disponibile pe piata. Cerintele de putere de pana la 2,1kw (sau chiar mai putin) si de pana la 500kw sau mai mult pot fi indeplinite de generatoarele pe benzina. Un generator pe benzina poate fi utilizat pentru a furniza energie caselor sau intreprinderilor unde apar frecvent intreruperi de energie. Un model recomandat in acest sens este Generator benzina 2800W Micul Fermier MF-3500. Acesta beneficiaza de cele mai moderne tehnologii, detinand un panou modern de control, circuite de protectie si indicatori optici de stare si redresor.

Accesati acest link pentru a afla mai multe informatii despre agricultura.

Kit-conversie-GPL-BENZINA-MOTOPOMPA-5HP

In cazul in care doresti alternarea alimentarii cu benzina cu cea cu GPL sau gaz natural, poti achizitiona un  Kit conversie GPL-BENZINA MOTOPOMPA 5.5HP 6.5HP 7HP. Acesta este avantajos prin faptul ca gazul natural sau GPL-ul are arderea completa, iar eficienta termica este mai mare fata de cea a benzinei, costul operational pe kilowatt fiind mai mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *