Casa si gradina

Motocositoare

motocositoare

Motocositoare – Daca ai nevoie de o noua unealta pentru treburile gospodaresti, pentru a taia gazonul sau plantele crescute involuntar, o motocositoare pe benzina este unealta de care ai nevoie. Gasesti aici motocositoare!

Daca ai deja o motocositoare cu ajutorul careia poti taia gazonul, pare a nu fi suficient, lipsind de fapt acel instrument cu ajutorul caruia poti face diverse finisaje in graina. Ba mai mult decat atat, poate ca ai nevoie de taierea ierbii si in locurile mai greu accesibile, acolo unde motocositoarea pentru gazon nu poate ajunge, asa ca ai nevoie de o motocoasa cu ajutorul careia sa poti face toate acele finisaje astfel incat gradina ta sa arate bine in orice coltisor. Alegerea unei motocoase poate fi insa dificila, mai ales ca exista mai multe modele pe piata, fiecare dintre acestea avand caracteristici specifice care te ajuta sa faci diverse operatiuni in taierea ierbii.

Aici puteti citi mai multe informatii despre casa si gradina.

Care este diferenta dintre motocositoare pentru gazon si motocoasa?

Motocoasa-MF-Albastra-cu-3-accesorii-2kW-3CP

Principala diferenta dintre cele doua masinarii este data de scopul pentru care acestea sunt utilizate. In timp ce motocositoarea pentru gazon este utilizata pentru intretinerea gazonului, o motocoasa este utila mai ales pentru taierea ierbii in anumite locuri unde este mai dificil de ajuns cu motocositoarea. Mai mult decat atat, este vorba despre suprafetele pe care acestea functioneaza in mod eficient. O motocositoare este utilizata mai degraba pentru taierea in linie dreapta, pe suprafete plane, eficienta sa fiind scazuta acolo unde este vorba despre teren accidentat. In acelasi timp, o motocoasa poate fi utilizata si pentru taierea ierbii in locuri mai inguste, pe teren accidentat, pe langa borduri si arbori. Cu ajutorul acestui model Motocos. MF Albastra cu 3 acc. 2.5kw 3.4CP, poti tunde atat gazonul, cat si iarba inalta sau tufisurile de inaltimi mici. Puterea de lucru a acesteia este una mare, avand in vedere raportul cu greutatea sa. Designul sau este unul eficient pentru o utilizare usoara, aceasta motocoasa fiind prevazuta cu un ham ergonomic care are rolul de a raspandi greutatea pe mai multe segmente ale utilizatorului, utilizarea sa fiind una confortabila si eficienta. Performanta sa superioara se datoreaza unui consum mic de combustibil si unor emisii scazute, aceasta avand in acelasi timp o ergonomie excelenta. Modul in care este aceasta realizata este unul ideal pentru actionarea in paralel cu solul, astfel incat performanta la taiere sa fie una ridicata.

Caracteristicile unei motocoase

Motocoasa este un instrument utilizat in gradina pentru taierea ierbii de-a lungul gardurilor vii, in jurul copacilor sau straturilor de flori, precum si pe langa bordurile aleilor. Acesta este prevazut cu un motor electric sau termic, un maner lung in capatul caruia se afla capul de taiere care este compus dintr-un fir rotund sau patrat din nailon. Capul de taiere al unei motocoase este prevazut cu o carcasa de protectie care are rolul de a limita proiectiile, iar firul de taiere iese automat, lovind solul sau in mod manual. Latimea de taiere a motocoaselor este variabila si depinde de modelul de tundere.

Apasati aici pentru a vedea mai multe despre bricolaj.

Motocoasa electrica sau termica?

motocositoare-csg-4cp-7-accesorii

Motocoasele electrice pot avea putere variabila de la 300 de watti la 1000 de watti, acestea putand fi fara fir, alimentate cu baterie sau cu alimentare la curent, caz in care este nevoie de o priza de curent pentru utilizare. Motocoasele termice, in schimb, sunt mai puternice, avand putere intre 700 și 1000 de watti. Acestea pot fi echipate fie cu motor in 2 timpi, fie cu motor in 4 timpi. Motorul in 4 timpi utilizeaza un amestec separat de ulei, respectiv benzina, in timp ce motocoasele cu motor in 2 timpi functioneaza cu un amestec de benzina + ulei.

Un model recomandat de motocoasa termica, care functioneaza pe benzina, este Motocositoare CSG-430K 4.76CP cu 7 accesorii. Aceasta are o putere de functionare mare, desi greutatea sa este una mica si este destinata taierii ierbii, buruienilor, arbustilor sau tufisurilor. O astfel de motocoasa prezinta o performanta superioara, avand un consum de combustibil scazut, emisii scazute, precum si posibilitatea de manevrare si utilizare cu usurinta. Aceasta este o motocositoare cu lama care permite defrisarea directionala in diverse pozitii, iar designul compact, manerele ajustabile si sistemul antivibrare cu care este prevazuta face ca aceasta sa fie utilizata in mod comod si confortabil pentru utilizator.

Din punct de vedere al performantei, motorul in 4 timpi este mai eficient decat motorul in 2 timpi, acesta avand si avantajul de a fi mai ecologic. Cu toate acestea, multe dintre modelele de motocoase sunt prevazute cu motor in 2 timpi datorita faptului ca acesta are o greutate mai usoara decat motorul in 4 timpi. Unul dintre inconvenientele motocoasei termice este cel al zgomotului pe care il produce.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti citi mai multe informatii despre agricultura.

Ce motocoasa poti alege in functie de nevoi

disc-sarma-motocositoare

O gradina intretinuta in mod regulat are nevoie de o motocoasa cu o putere mica, daca este vorba despre suprafete mai mici, insa iarba deasa, inalta, cu buruieni poate fi taiata doar daca modelul de motocoasa este unul care are o putere de cel putin 400 de watti. Pentru iarba mica si pentru arbusti poti alege o motocoasa termica sau una electrica cu o putere minima de 700 de watti, iar pentru o gradina in care sunt multe buruieni inalte si dense, poate fi nevoie chiar de o motocoasa mai puternica.

Pentru ca procesul de taiere a ierbii sa fie unul eficient cap-coada, poate fi nevoie de alegerea unor accesorii si piese motocoasa. In acelasi timp, dupa tunderea ierbii poate fi nevoie de curatarea a ceea ce este in jur: pavele, borduri, plante. Pentru aceasta, poți alege un Disc sarma 8” pentru Motocositoare, acesta fiind ideal tocmai pentru realizarea unor astfel de sarcini. De asemenea, pentru ca experienta de tuns al ierbii sa fie una complet favorabila, este ideal ca motocoasa pe care o folosesti sa aiba un maner lung (poti alege chiar si dintre modelele care sunt prevazute cu un al doilea maner reglabil, pentru un confort mai mare si pentru echilibru bun), un cap de taiere care sa poata fi rotit la 90 de grade (pentru a se infiltra cu usurinta in colturile mai greu accesibile, astfel incat sa fie facilitata taierea si pe orizontala, si pe verticala), un maner telescopic, un tip de comutator de pornire mai mare, dop pentru protejarea trunchiurilor copacilor sau arbustilor, precum si protectia din zona de taiere pentru a evita proiectiile nedorite sau accidentele atunci cand motocoasa este utilizata de persoanele mai neindemanatice.

Apasati aici pentru a vedea mai multe informatii despre sudura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *