Bricolaj

Plasa umbrire

plasa-umbrire

Plasa umbrire – Fie ca intentionezi sa folosesti plasa de umbrire pentru gard sau pentru solar, aceasta poate fi gasita intr-o varietate de culori si materiale, oferind multiple optiuni cumparatorului. Fiind una din cele mai folosite unelte pentru gradinarit, gasesti aici plasa de umbrire!

Plasele de umbrire sunt utilizate la scara larga, fiind disponibile in diverse variante de grade de umbrire si de culori. Acestea pot fi utilizate pentru umbrirea unor suprafete diverse, insa cele mai cunoscute plase de umbrire sunt plasa umbrire gard si plasa umbrire solar, precum si cele utilizate pentru acoperirea schelelor utilizate in domeniul constructiilor. Beneficiile utilizarii unor astfel de plase pentru umbrire sunt numeroase, iar dintre cele mai cunoscute pot fi amintite protectia impotriva prafului, impotriva caldurii si radiatiilor UV, protectia impotriva vantului, pentru indepartarea riscului de eventuale daune si altele. Atunci cand este utilizata pentru aplicare pe gard, o astfel de plasa de umbrire are rolul de a proteja impotriva prafului, dar si de a oferi intimitate in spatiul privat.

Apasati aici daca doriti sa cititi mai multe informatii despre casa si gradina.

Ce este plasa de umbrire si ce caracteristici are aceasta?

Plasa-umbrire-1-5m

O plasa umbrire este o plasa usoara tricotata, utilizata pentru acoperirea unor suprafete diverse, de la garduri la schele, solare, plante, fiind extrem de benefica mai ales in domeniul agriculturii pentru protectia impotriva vantului sau impotriva caldurii excesive a soarelui. De asemenea, aceasta poate fi utilizata si pentru a crea un spatiu privat, ferit de privirile celor din exterior, atunci cand este vorba despre aplicare plasa umbrire gard. Un articol recomandat in acest sens este  Plasa umbrire 1,5m*50m 120g TOP, o plasa tesuta din fire de polietilena de densitate crescuta, aceasta fiind aditivata in vederea stabilizarii UV. Datorita acestui tratament aplicat, plasele de umbrire de acest fel sunt rezistente la intemperii, respectiv la expunere solara, iar gradul de umbrire este unul ridicat. Aceasta poate fi utilizata atat pentru umbrire, cat si pentru mascare, pentru camuflaj al gardurilor bordurate sau al celor din sarma impletita.

Plasele de umbrire au fost dezvoltate acum multi ani cu scopul principal de a oferi protectie plantelor impotriva climatului dur. Acestea sunt utilizate in aplicatii diverse din industriile casnice, horticole, comerciale, industriale, sportive sau de agrement.

Vara, o astfel de plasa de umbrire poate fi folosita pentru a acoperi structura casei de umbra sau pentru a fi pusa la geamuri, astfel incat sa fie creat efectul de sera. Mai ales cultivatorii, gradinarii si fermierii utilizeaza aceste plase pentru a-si proteja plantele tinere de lumina directa a soarelui, insa acestea sunt utilizate si pentru protejarea animalelor de conditii neplacute de vreme.

Plasele de umbrire pot fi gasite sub forme diferite, intr-o gama variata de culori, de la alb, roz sau albastru la rosu, portocaliu sau negru. Acestea vin, de regula, ambalate sub forma de role, iar densitatea lor este calculata in grame pe metru patrat.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti vizualiza mai multe informatii despre agricultura.

Tipuri de plase de umbrire

plasa-umbrire

Cele doua tipuri principale de plase de umbrire sunt plasa de umbrire tricotata si plasa de umbrire tesuta. Prima dintre ele, plasa de umbrire tricotata, este realizata din polietilena usoara, fiind potrivita pentru diverse aplicatii: umbrirea casei sau gardurilor, umbrirea serelor, protectia diverselor constructii. Designul cusaturii face ca aceasta sa reziste bine la vant, reducand viteza vantului in interiorul structurilor si reduce acumularea de caldura in interiorul suprafetei acoperite. Aceasta este extrem de usor de instalat, este rezistenta la UV, precum si la majoritatea substantelor chimice si a celor utilizate in horticultura. Speranta de viata este mai mare la acest tip de plasa decat la cea tesuta.

Plasa de umbrire tesuta este realizata din 100% polipropilena si este utila pentru o mare diversitate de aplicatii, precum umbrirea teraselor, umbrirea parbrizelor, a gardurilor pentru crearea unui spatiu confidential, protectie solara pentru plante. Aceasta permite mai multa acumulare de caldura dect plasa de umbrire tricotata si este putin mai greu de instalat. Cu toate acestea, si acest tip de plasa beneficieaza de protectie impotriva razelor UV, iar marginile lipite o fac sa reziste mai bine.

plasa-umbrire-2m

Dat fiind ca plasa de umbrire tricotata se instaleaza mai usor si are caracteristici mai favorabile, aceasta este recomandata a fi utilizata pentru protectia plantelor mai ales pe vreme calda.

In functie de materialele din care sunt realizate, de culoare si de tipul de realizare, plasele de umbrire prezinta diverse grade de umbrire, de la 50 pana la 85%. O plasa de umbrire extrem de eficienta pentru o umbrire adecvata este Plasa umbrire 2m*50m 125g. Aceasta este aditivata pentru stabilizare UV, rezista foarte bine la intemperii si la expunere solara prelungira, iar gradul de umbrire pe care il are este de 85%. Aceasta poate fi utilizata atat pentru umbrire, cat si pentru mascare sau camuflare garduri de tipuri diverse.

Apasati aici pentru a vedea mai multe informatii despre bricolaj.

Plasele de umbrire pentru gard – caracteristici, utilitate

Atunci cand este utilizata pentru garduri, schele sau alte suprafete de acest fel, plasa de umbrire are mai multe scopuri, insa cel mai recunoscut dintre ele este cel de a face ca spatiul sa devina mai intim – in cazul gardurilor realizate din sarma, de exemplu, o astfel de plasa este utila in acest scop. De asemenea, plasele de umbrire folosite pentru garduri, schele au si rol de protectie, mai ales impotriva vantului, reducand astfel riscurile asociate cu acesta. Plasele de umbrire utilizate pentru garduri au, de regula, o densitate mai mare, pot avea diverse culori si pot fi alese diferite dimensiuni, in functie de necesitatile individuale ale fiecaruia.

Plasele de umbrire pentru sere – caracteristici, utilitate

plasa-umbrire

O plasa de umbrire pentru solar este realizata, de obicei, dintr-un material care sa garanteze o temperatura mai scazuta in timpul zilei si sa mentina o temperatura optima in timpul noptii. Rezultatul utilizarii unei astfel de plase de umbrire pentru sere si solare este reprezentat de un climat mai bun in interior, cu un risc minim de formare de roua pe frunze, fiind astfel reduse riscurile de aparitie a unor eventuale probleme ale recoltei si fiind scazute costurile de energie. In timpul verii, o astfel de plasa ajuta la protejarea impotriva caldurii arzatoare, respectiv a ploilor abundente, temperatura din interior fiind astfel mai mica, interiorul este mentinut umed, iar insectele sunt tinute departe. Pe timp de iarna, o astfel de plasa ajuta la mentinerea unei temperaturi mai crescute in interior.

Asadar, utilitatea pe care o are un produs de acest fel este de necontestat – utila pentru garduri, case, schele, sere si altele asemenea, plasa de umbrire ofera protectia necesara impotriva caldurii, impotriva vantului sau a prafului.

Daca sunteti interesat/a, accesati acest link pentru a citi mai multe despre zootehnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *