Bricolaj

Polizor de banc

Polizor de banc

Un produs foarte popular si extrem de apreciat in constructii, repararii si amenajar sau chiar bricolaj este polizorul.  Un polizor de banc se va dovedi extrem de util in mai multe situatii si cei care se gandesc sa cumpere un astfel de dispozitiv ar trebui sa ia in calcul mai multe aspecte importante. Nu este suficient sa cumperi un polizor banc ieftin ci trebuie sa alegi si varianta cea mai calitativa, care sa poata raspunde nevoilor tale.  Tine cont de urmatoarele informatii si vei gasi cu siguranta produsul potrivit pentru tine.

Puterea pe care o are polizorul

Un polizor banc poate avea o putere variabila in functie de modelul ales. Puterea este masurata in watii si este cuprinsa intre 250 si pana la 1000W. La fel ca si in cazul altor aparate de genul acesta, modelele sunt impartite in trei trepte de putere si alegerea se va face in functie de cum vei utiliza polizoru. Astfel, daca vei folosi polizorul ocazional pentru a ascuti obiectele atunci ai nevoie de o putere intre 200 si 400 watti. In cazul in care vei folosi polizorul si pentru lustruire vei avea nevoie de unul intre 400 si 800 watti. Daca polizorul va fi utilizat profesional, atunci ai nevoie de unul intre 800 si 1000 de watti.

Numarul de rotatii pe minut

In momentul in care cumperi un polizor de banc cu slefuitor sau unul simplu, tine cont de numarul de rotatii pe minut pentru ca acestea te vor ajuta foarte mult. Un polizor bun va trebui sa aiba in sensul acesta doua rotoare si fiecare dintre ele sa indeplineasca o sarcina diferita. Una dintre roti va fi practica pentru o polisare agresiva in timp ce cealalta va fi buna pentru finisaje precise. Alege un polizor cu o viteza cat mai mare daca vrei sa lustruiesti suprafere cu el.

Dimensiunea rotilor si materialul din care sunt facute

Atunci cand vrei sa cumperi un polizor de banc cu banda sau fara, alege corect dimensiunea rotilor si materialul din care sunt facute. Cel mai bun polizor va veni cu rotile la pachet, insa atunci cand este nevoie sa le schimbi, va trebui sa iei in calcul marimea recomandata. Dimensiunea rotilor este cea care determina ce materiale urmeaza sa prelucrezi si ce actiuni poti efectua. Dimensiunea rotilor poate sa fie cuprinsa intre 105 mm si 205 mm. Pentru a ascuti obiectele mai voluminoase asa cum sunt cele pentru gradina vei vea nevoie de un diametru mai mare, care sa fie de minim 200 mm.

Elementele de siguranta

Atunci cand cumperi un polizor de banc profesional acesta trebuie sa fie dotat si cu elemente de siguranta. Pentru ca este un aparat motorizat cu putere mare, acest polizor este riscant de utilizat daca nu are elemente de protectie. Tine cont de faptul ca aschiile si scanteile vor zbura la intamplare in momentul in care lucrezi daca dispozitivul nu are elemente de protectie. Un polizor de banc sigur de utilizat are o constructie solida. Materialul din care este facut polizorul de banc trebuie sa fie extrem de trainic si de rezistent. Alege doar aparatele care iti pot oferi siguranta. Aparatoarele au rolul de a te proteja de actiunea agresiva a discurilor de polizat care se rotesc la viteza extrem de mare.

Functii si accesorii

Un polizor de buna calitate are mai multe functii importante. Poti avea un dispozitiv dotat cu suport de sustinere pentru piesele de lucru care sa te ajute sa fixezi foarte bine elementele de prelucrat. Un astfel de suport trebuie sa fie reglabil. Sistemul de inlocuire a discurilor trebuie sa fie cat mai intuitiv si mai usor de folosit pentru a putea sa faci o operatiune in scurt timp. Talpile de cauciuc absorb si diminueaza vibratiile facand polizorul mai usor de utilizat.

Modele de polizor de banc recomandate

Iti recomandam urmatoarele modele de polizor de banc:

Polizor de banc 250W 6″ MD3215S

Acest polizor de banc este proiectat pentru slefuirea produselor de metal. Instrumentul este echipat cu doua discuri pentru slefuire cu dimensiuni variabile ale granulelor, care sunt actionate cu ajutorul unui motor electric de 250W care este prevazut cu opritori pentru a fixa pozitia de lucru pentru o buna functionare. In plus, datorita specificatiilor sale, acest produs este ideal pentru toate persoanele care vor sa il utilizeze la nivel profesional.

IJMASH ITP1200, polizor de banc ,produsul contine taxa timbru verde 2.5 Ron, 9.25 kg

Acest polizor este construit din materiale de buna calitate, care ii permit utilizarea pe termen lung fara sa se strice. Desi este incadrat in categoria hobby permite inclusiv utilizari intensive si complexe se alimenteaza usor la retea, prin simpla conectare la priza. Este usor de montat pe banc si are o greutate suficient de mare incat sa ramana tot timpul stabil si sa nu existe riscul de a se destabiliza si de a cadea in timpul utilizarii.

IJMASH ITP2450, circular ,produsul contine taxa timbru verde 2.5 Ron

Acest polizor de banc functioneaza ecologic si este un produs perfect pentru utilizari de tip hobby dar si de tip profesional. Are o viteza de rotatie suficient de mare astfel incat sa poata gestiona cu succes mai multe tipuri de materiale. De asemenea, datorita greutatii sale acest produs este perfect pentru a fi pus in siguranta pe banc fara sa existe riscul de a se destabiliza in timpul functionarii. Este un produs care are si taxa verde fiind ideal pentru cei interesati de protejarea naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *