Bricolaj

Polizor unghiular

polizor-unghiular

Polizoare electrice

Un polizor se va dovedi extrem de util in mai multe aplicatii si de aceea, credem ca fiecare persoana ar trebui sa aiba unul in casa indiferent daca il foloseste profesional sau doar ca hobby. Pentru a alege corect polizorul dorit, iti oferim mai multe informatii care sa te ajute.

Alege corect tipul de polizor

Pe piata pot fi identificate mai multe tipuri de polizor:

 • Polizor unghiular – aceste polizor vine cu avantajul de a putea taia in mai multe moduri si unghiuri diferite, oferind astfel posibilitatea de a fi utilizat in mai multe moduri. Aceste polizoare unghiulare se mai numesc si flexuri si sunt usor de folosit pentru piese de orice dimensiune.
 • Polizor de banc – polizorul electride de banc este util pentru slefuire si ascutire si se va dovedi una dintre cele mai interesante unelte din magazia ta. Aceste polizoare nu sunt destinate pentru a fi utilizate in casa si nu sunt la fel de flexibile ca cele unghiulare.
 • Polizor drept – aceste polizoare ajuta la finisarea corecta a pieselor din ateleier, cu anumite modele alese si permit inclusiv finisarea speciala a elementelor sudate. Un astfel de polizor este usor de manevrat si foarte simplu de utilizat chiar si de catre cei care nu au experienta.

Mode de alimentare

In momentul in care alegi un polizor electric ai doua variante la dispozitie:

 • Cu acumulator – un polizor unghiular cu acumulator are avantajul de a putea fi utilizat oriunde pentru ca nu depinzi de un cablu. Cu toate acestea, dezavantajul este ca atunci cand bateria se termina, va trebui sa te opresti din lucru si sa astepti sa se incarce.
 • Cu conectare la priza – un polizor pneumatic cu conectare la priza este mult mai usor de folosit in aplicatii de lunga durata pentru ca practic nu depinzi de durata de viata a bateriei. Cu toate acestea, va fi destul de greu sa il misti dupa tine si vei depinde mereu de lungimea cablului si de prelungitoare.

Alte caracteristici ale unui polizor bun

 • Dimensiunea discului- Exista multe dimensiuni de discuri disponibile, de la mici la mari. Dimensiunile discurilor obisnuite includ 4-1 / 2 inch, 5 inch, 6 inch, 7 inch si 9 inch. Un polizor unghiular mic (dimensiunea discului sub 7 inci), este ideal pentru multe aplicatii obisnuite. Pentru suprafete mai mari si adancimi mai mari, o dimensiune mai mare a discului este mai eficienta.

 

 • No Load Speed – Viteza la care discul se roteste inainte de efectuarea taierii. Polizoarele cu viteza mai mica vor genera mai putina caldura si vor fi mai silentioase decat polizoarele cu viteza mai mare. Tipul de material la care se lucreaza impreuna cu accesoriul utilizat va determina viteza optima.

 

 • Viteza variabila – Polizoarele cu motor cu turatie variabila permit utilizatorului sa regleze viteza la care se roteste discul. Acest lucru va permite sa taiati la viteze mai mici pentru o acumulare mai mica de caldura sau pentru aplicatii in care o viteza mai mica este optima, cum ar fi lustruirea.

 

 • Blocare ax – Schimbarile discurilor se fac mai repede si mai usor cu un buton care impiedica rotirea axului atunci cand piulita de fixare a discului este desurubata sau stransa.

 

 • Atasarea sub vid – Polizoarele pot crea cantitati abundente de praf in timpul utilizarii. Accesoriile de vid va permit sa conectati polizorul la vid, reducand foarte mult praful din zona de lucru.

 

 • Protectie de disc reglabila – Protectia de disc reglabila va va proteja de scantei si resturi care pot zbura de pe o bucata pe masura ce lucrati la ea. O protectie de disc reglabila va va permite sa schimbati pozitia de protectie a discului, astfel incat, indiferent de pozitia in care lucrati, veti fi in continuare protejat de scantei si resturi.

 

 • Maner lateral mobil – Un maner lateral care este mobil va permite polizorului sa fie actionat cu mana stanga sau dreapta. Aceasta optiune versatila permite lucrul in diferite pozitii.

 

 • Maner anti-vibratii – Aceasta optiune ergonomica va face polizorul mai confortabil de utilizat pe perioade lungi de timp, reducand oboseala, precum si imbunatatind controlul si manevrabilitatea.

 

Modele de polizoare electrice recomandate

Iti reocmandam urmatoarele modele de polizoare electrice, din care sa le alegi pe cele mai potrivite pentru tine:

 1. Polizor electric de banc 150W 6 MD 3215

Acest polizor este proiectat pentur a slefui produsele din metal. Instrumentul vine echipat cu doua discuri pentru slefuire cu dimensiuni variate ale granulelor, care actioneaxa cu un motor electric de 150W. De asemenea, acest aparat este prevazut si cu opritori speciale pentru a fixa pozitia de lucru sau pentru o functionare optima. Este un dispozitiv potrivit atat pentru uz gospodaresc cat si pentru persoanele care il folosesc la aplicatii profesionale.

 1. Polizor unghiular 125 cu acumulator 20V 4Ah

Acest polizor unghiular vine cu un avantaj considerabil pentru utilizatorii care au nevoie de mai multa mobilitate. Fiind un dispozitiv perfect pentru polizare unghiulare in orice pozitie si in orice locatie, este dotat cu un acumulator durabil, care asigura o autonomie buna pentru aplicatii de durata medie. In plus, acest polizor unghiular este produs din materiale de buna calitate, fiind facut pentru a rezista mult timp. Este o investitie perfecta atat pentru uz gospodaresc cat si pentru a fi utilizat in domeniul profesional si permite atasarea mai multor tipuri de discuri, astfel incat sa asigure nu doar mobilitate ci si flexibilitate in momentul folosirii, in diverse aplicatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *