Pompe

Pompa apa murdara

pompa-apa-murdara

Pompa apa murdara – Daca impuritatile aflate in apa din pamant va aduc probleme, aveti nevoie de o pompa de apa murdara. Fata de o pompa de apa submersibila, aceasta este conceputa pentru a curata diferite medii in care se afla apa si impuritati ale acesteia ce pot duce la blocarea celorlalte tipuri de pompe de apa. Vezi aici pompa apa murdara!

Scopul principal al pompelor de apa este acela de a evacua apa din diverse recipiente sau incaperi sau de a pompa apa in vederea alimentarii cu apa, a irigatiilor de terenuri si alte asemenea scopuri gospodaresti. Majoritatea modelelor de pompe de apa functioneaza cu apa curata, unde nu sunt acumulari de noroi sau pietris, acestea ducand la blocarea, respectiv deteriorarea pompei.

Pentru mediile murdare au fost concepute pompe speciale a fi utilizate in acest sens, acestea putand fi folosite pentru curatarea fantanilor si puturilor de depunerile de namol sau nisip, pentru indepartarea apei inflorite din rezervoarele deschise din gradina, pentru amenajarea unor sisteme de drenaj sau pentru curatarea foselor septice. Aceste pompe permit trecerea fibrelor, solidelor si pietrelor mici prin filtrele special concepute in acest sens.

Designul pompelor de apa murdara este unul similar – aceste dispozitive sunt realizate dintr-o carcasa de metal sau de plastic, in interiorul acesteia fiind plasat un motor electric, respectiv o unitate de pompare. Atunci cand este pornit motorul electric, se creeaza un vid in interiorul carcasei, iar sub actiunea de presiune scazuta, lichidul este aspirat in camera, apoi se deplaseaza catre furtunul de evacuare si este impins afara cu forta.

Accesati aceasta pagina daca doriti sa cititi mai multe despre pompa submersibila.

pompa-apa-murdara

Tipuri de pompa pentru apa murdara

In functie de metoda de creare a vidului in interiorul camerei dispozitivului, pompele de apa murdara pot fi centrifugale, cu vibratie sau cu roata vortex. Pentru pomparea lichidelor contaminate la nivel de uz gospodaresc sunt utilizate aparatele cu vibratie si pe cele centrifuge. Modelele de pompe tip vortex sunt extrem de rare, deoarece acestea sunt sensibile la particulele din apa.

In functie de metoda de admisie a apei si de amplasarea carcasei unitatii in raport cu rezervorul, pompele de apa murdara pot fi de suprafata sau submersibile. Modelele de pompa apa murdara de suprafata sunt cele care nu se scufunda in apa, fiind plasate langa apa, iar apa este captata prin scufundarea unui furtun sau teava de aspiratie rezistenta la tensiune.

Carcasa unei astfel de pompe poate fi din plastic sau metal, avantajul celor din plastic fiind ca functioneaza in liniste si sunt mai ieftine, insa este vorba totusi despre un material destul de fragil. Pompele cu carcasa metalica sunt mai rezistente la posibilele socuri si sunt renumite pentru durata de viata mai lunga. Printre avantajele unei astfel de pompe de suprafata pentru apa murdara se numara simplitatea operarii, universalitatea aplicatiei, respectiv pretul accesibil pe care il au aceste modele. Dezavantajul acestora este dat de adancimea limitata a acestora, majoritatea modelelor putand functiona fara supraincarcare doar la adancimi de cinci pana la sapte metri.

 

Pompa-apa-murdara-16m-ROSIE-cu-PLUTITOR

Pompele submersibile pentru apa murdara difera de primele prin faptul ca aportul de apa din acest dispozitive se realizeaza direct prin pompa fara furtun. Unitatea este complet scufundata in apa si coborata pana la fundul admisiei. Modelele de pompe submersibile de apa murdara sunt relativ silentioase, in timpul functionarii fiind nevoie doar de monitorizarea nivelului apei, astfel incat aceasta sa nu scada sub nivelul critic. Pentru a evita acest lucru este recomandata alegerea unui model echipat cu intrerupator plutitor, asa cum este  Pompa apa murdara 16m ROSIE cu plutitor Micul Fermier. Acest model de pompa submersibila apa murdara este utila pentru evacuarea apei murdare pana la 15 metri in instalatiile fixe sau temporare. Utilitatea acesteia este una considerabila in operatiunile de vidanjare fose septice, instalatii de tratare a apei, ape noroioase, pluviale sau reziduale, golirea puturilor de decantare si altele asemenea.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti afla mai multe informatii despre pompe de apa.

Aceasta pompa permite functionarea in regim manual sau automat, iar pentru o utilizare optima aceasta trebuie sa fie amplasata in apa in pozitie verticala, astfel incat sa fie stabila, iar intrerupatorul plutitor trebuie sa se poata deplasa in mod liber pentru ca pompa sa poata functiona in regim automat. Acest model este unul usor de instalat si de manevrat in timpul utilizarii, debitul de apa este unul ridicat, iar motorul puternic face ca operatiunile de extragere si evacuare a apei murdare sa fie realizate cu eficienta.

 

pompa-apa-submersibila-cu-tocator

Pompele submersibile sunt renumite pentru rezistenta lor la temperaturi extreme si la agenti agresivi. Apa murdara poate fi saturata cu diverse tipuri de compusi chimici sau cu impuritati alcaline si sarate. Dispozitivele trifazate puternice sunt capabile sa pompeze apa contaminata, cu diametrul particulelor solide care ajunge chiar la 50 mm. Astfel de unitati sunt echipate cu tocatoare, respectiv strecuratoare cu camere largi. Prin acestea, apa contaminata, impreuna cu gunoiul si fibrele, este pompata liber, fara ca sistemul sa se infunde. Un exemplu de pompa apa murdara ieftina, dar extrem de eficienta in acest sens este Pompa apa submersibila WQD1500DF 1500W cu tocator. Acest model este destinat pomparii si transportarii apei murdare care contine particule cu diametrul de pana la 35 mm. Aceasta poate fi utilizata continuu daca este scufundata pentru drenarea subsolurilor, a piscinelor, a fundatiilor, fantanilor sau bazinelor, pentru drenarea rezervoarelor si puturilor.

Apasati aici pentru a citi mai multe informatii despre bricolaj.

Desi automatizarea creste pretul echipamentelor, aceasta ajuta la prevenirea supraincalzirii motorului, precum si la obtinerea unor avantaje in ceea ce priveste eficienta in utilizare. Flotorul este un dispozitiv sub forma unei cutii plutitoare din plastic. In interiorul acestuia este plasat un cablu electric, respectiv o bila de otel. Acesta reactioneaza la orice schimbare de la nivelul apei si inchide sau deschide contactele comutatorului.

Pompa-apa-murdara-cu-tocator-si-plutitor-EUROAQUA

Un model de pompa cu sistem automat de inchidere/ deschidere, care este prevazuta si cu tocator, astfel incat sa poata fi utilizata si pentru vidanjarea foselor septice este  Pompa apa murdara cu tocator si plutitor EUROAQUA. Acest model de pompa este destinat pomparii si transportului apei murdare, respectiv lichidelor care nu sunt agresive chimic, dar si apei curate. Pompa apa murdara cu tocator si plutitor poate fi utilizata pentru vidanjarea foselor septice, pentru golirea sau umplerea piscinelor, pentru apele noroioase, pluviale sau reziduale, pentru scoaterea apei din beciuri sau puturi, pentru golirea periodica sau continua a toaletelor, pentru caminele de canalizare sub presiune si altele asemenea. Aceasta este prevazuta cu elemente de etansare fiabile pentru a proteja motorul impotriva umezelii, masa acesteia este optima pentru a avea o buna stabilitate, iar materialele din care este realizata sunt unele de calitate, astfel incat aceasta sa fie durabila si rezistenta in timp.

Accesati aceasta pagina pentru a vizualiza mai multe informatii despre sudura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *