Pompe

Pompa submersibila

pompa-submersibila

Pompa submersibila  – Fiind una dintre cele mai folosite pompe de apa de pe piata, o pompa de apa submersibila este o necesitate daca deja locuiti la curte sau intentionati sa o faceti. Extragerile de apa vor fi de calitate cu ajutorul acestei pompe. Vezi aici pompa apa submersibila!

Pompa submersibila este acea pompa de apa care poate fi scufundata in apa si a fost proiectata pentru a extrage apa din puturi si foraje. Prin faptul ca o pompa de suprafata nu poate depasi o adancime de 8 metri de aspiratie, pompa electrica submersibila devine o necesitate in unele situatii, acolo unde este nevoie de extragerea apei din puturi si foraje adanci. Pompele submersibile previn amorsarea dificila, zgomotul sau riscul de inghet.

Accesati aceasta pagina pentru a afla mai multe informatii despre pompe de apa.

Cum functioneaza o pompa submersibila?

Pompa-apa-submers.-1_1kw-120m-tun-cu-plutitor

Pompa submersibila este ideala pentru alimentarea cu apa a unei case sau a unui sistem de irigatii prin propria sa alimentare cu apa. Aceste pompe submersibile sunt adesea cuplate la un rezervor de rapel pentru a stabiliza debitul si presiunea apei.

La fel ca o pompa de suprafata, si pompa submersibila este compusa dintr-un motor care furnizeaza o putere adecvata pentru pompare, dintr-o transmisie care are capacitatea de a transmite cu precizie aceasta putere catre partea hidraulica si, in cele din urma, din partea hidraulica care transmite aceasta putere catre apa pentru a o face sa circule. Majoritatea pompelor submersibile sunt prevazute cu plutitor, asa cum este si Pompa apa submersibila 1,1kw 120m (tun) cu plutitor Micul Fermier. Acest model de pompa este proiectata astfel incat sa fie asigurata o presiune optima, fiind utilizata cu succes atat pentru transportul apei, cat si pentru actiuni de irigare sau stropire. Diametrul exterior este unul redus, de 100 mm, iar acest lucru permite introducerea acestei pompe in puturi de mare adancime, fiind nevoie insa ca diametrul acestora sa fie de minimum 110 mm. Aceasta pompa poate functiona si in regim hidrofor pentru alimentarea gospodariilor cu apa.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti citi mai multe despre pompa de apa murdara.

Tipuri de pompe submersibile

Pompa-apa-submersibila-32m-0-75kW-Micul-Fermier

Exista doua categorii majore de pompe submersibile. Este vorba despre pompele submersibile pentru puturi, respectiv de pompele submersibile pentru foraje. Diferenta dintre un put si un foraj consta in debitul si metoda de constructie. Putul este cel care colecteaza apa de suprafata (apa de ploaie, umiditatea, apele subterane). Acesta depaseste rar 20 de metri adancime, iar debitul este aleatoriu. O fantana este in intregime dependenta de mediul extern, prin urmare anotimpurile ploioase ii vor aduce beneficii. De asemenea, diametrul pasajului exterior al putului este mult mai mare decat cel al unui foraj.

Ideala pentru a fi montata intr-un put, astfel incat sa fie redus inclusiv riscul de inundatii, Pompa apa submersibila 32m 0,75kW Micul Fermier este extrem de eficienta si usor de manevrat si utilizat. Nu este insa recomandata utilizarea acestei pompe la scoaterea apei murdare, cu nisip, namol sau pietris, aceasta fiind perfecta pentru extragerea apei din piscina, din fantani, pentru irigatiile in gradini, pentru a evacua apa din subsolurile inundate, din chiuvete, rezervoare, bai sau chiar si pentru operarea cascadelor. Acest produs este unul de calitate, fiind realizat din materiale durabile, non-corozive.

Apasati aici pentru a citi mai multe informatii despre casa si gradina.

In ceea ce privete forajul, apa vine doar din subteran, deci debitul este mai mare decat in cazul unui put. Acesta poate atinge un debit de 8000 litri / ora, iar adancimea de foraj poate ajunge la 120 de metri. Forajul necesita utilizarea unor echipamente foarte specifice, cum ar fi un tub special de foraj din pvc, un pre-tub de otel, un cap de foraj etans si o pompa submersibila speciala de foraj.

Pompa-submers-95m-PRO

Pompa apa submersibila pentru puturi este destul de diferita de cea a forajului, desi unele marci de pe piata au construit pompe all-in-one capabile sa se incadreze in oricare dintre cele doua situatii. O pompa submersibila extrem de eficienta, care poate fi utilizata pentru adancimi de pana la 50 de metri, este Pompa submersibila PRO 4SKM-150 Micul Fermier. Aceasta pompa poate fi utilizata pentru evacuarea apei curate din subsoluri, pentru golirea unor rezervoare de apa sau pentru evacuarea apei din containere inundate.

Designul acesteia este unul compact, bobinajul este din cupru, iar aparatul este prevazut cu doua turbine din bronz si carcasa din inox, fiind astfel extrem de rezistenta la uzura si durabila in timp in cazul unei utilizari optime. La fel ca orice pompa submersibila, aceasta functioneaza doar cand este imersata in fluidul care se doreste a fi pompat, motiv pentru care achizitia acesteia trebuie sa se faca tinand seama de inaltimea de pompare de care este nevoie si de debitul de apa necesar. Adancimea maxima de scufundare nu trebuie sa fie mai mare de 50 de metri, iar diametrul putului trebuie sa fie de minimum 10 cm pentru ca aceasta pompa submersibila sa fie utilizata in conditii adecvate.

Majoritatea pompelor submersibile pentru puturi si foraje pot fi utilizate doar in cazul in care apa este curata, fara namol, pietris si alte depuneri. In cazul in care este nevoie de extragerea apei murdare, poate fi utilizata o pompa submersibila cu tocator. Aceasta este ideala mai ales pentru utilizarea in fose septice, aceasta avand si rol de maruntire inainte de extragerea propriu-zisa a lichidelor din interiorul spatiilor murdare.

Racirea pompelor submersibile

pompa-submersibila

Nu exista niciun sistem de racire in cazul pompelor submersibile. Intr-adevar, cufundata complet in apa rezervei, o pompa electrica beneficiaza de un sistem de racire autonom. Pentru ca racirea sa functioneze, apa trebuie sa circule de-a lungul motorului. Cand pompa este plasata intr-o gaura de diametru mic, apa va trece fara nicio problema si in mod natural in spatiul inelar dintre pompa si carcasa inainte de a fi aspirata la nivelul filtrului.

Daca pompa submersibila se afla intr-un put cu diametru mare, apa va circula prin convectie in jurul motorului. Acest tip de racire este suficient pentru motoarele mici (aproximativ pana la 1,1 kw). Peste 1,5 kw, se recomanda instalarea unei camasi de racire in jurul motorului pentru a forta trecerea apei.

De asemenea, se recomanda captusirea tuturor pompelor submersibile instalate orizontal intr-o rezerva sau intr-un bazin.

Accesati aceasta pagina pentru a afla mai multe despre agricultura.

Pompele submersibile sunt extrem de eficiente pentru utilizare in gospodarie, in ferme sau orice alte locatii in care alimentarea cu apa se face cu greutate. Acestea sunt utile si pentru prevenirea inundatiilor, precum si pentru evacuarea apei acumulate in diverse incaperi, asadar alegerea unui astfel de aparat nu poate fi decat o investitie buna, de lunga durata, extrem de eficienta si sigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *