Pompe

Pompe de apa

pompe-de-apa

Pompa de apa – Acest termen cuprinde o mare varietate de pompe diferite, de la pompele de bazin la pompele de iaz, cele de gradina, cele de suprafata, pompele manuale sau pompele cu motor si altele asemenea.

Desi fiecare dintre aceste pompe are o functie specifica, acestea pot fi impartite in trei mari categorii: pompele autoamorsante, pompele centrifuge si pompele submersibile. Vezi aici exemple cu pompe de apa.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti citi mai multe informatii despre pompa de apa murdara.

Pompele de apa autoamorsante

 

Pompele autoamorsante sunt pompe de suprafata care trebuie instalate intr-un loc uscat, deci in afara apei. Acestea sunt controlate de un motor, iar corpul lor este prevazut cu o conexiune de aspiratie si una de descarcare. Apa este aspirata prin racordul de aspiratie cu ajutorul unei conducte de aspiratie, capatul acesteia putand fi scufundat in sursa.

Corpul pompei autoamorsante contine unul sau mai multe rotoare (in functie de tipul pompei, daca pompa este monostatica sau cu mai multe trepte).

 

Indicatori de putere ai unei pompe de apa

 

Rotatia acestor rotoare, care seamana cu palele inchise ale rotorului, creeaza forta de aspiratie si descarcare si permite pompei sa aspire apa la o adancime maxima de 8 m.

Puterea de iesire a acestui tip de pompa este intotdeauna mult mai mare si se exprima in cap – sau presiune maxima. In general se poate spune ca cu cat sunt mai multe roti, cu atat este mai mare presiunea furnizata de pompa. Pompele care intra in aceasta categorie sunt pompa de suprafata, pompele de rapel si pompele de apa de ploaie.

Apasati aici pentru a afla mai multe informatii despre pompa submersibila.

Ce model de pompa de apa puteti utiliza

 

pompa-apa-de-suprafata

Un model recomandat de pompa de suprafata este pompa apa de suprafata FHM-1.5″” motor mare. Aceasta este ideala pentru aplicatii agricole si civile, oferind un randament ridicat si posibilitatea de a fi utilizata in mod continuu. Acest model de pompa are un motor mare, putand fi utilizata pentru extragerea apei din fantani, din puturi de mica adancime sau din alte surse de apa curata, fiind ideala si pentru irigatii prin picurare si aspersie. Motorul puternic de 1500 W face ca apa sa poata fi aspirata de la adancimi de pana la 8 metri, iar debitul pentru stropit este de 320 de litri pe minut.

 

Pompa de apa centrifuga

 

O pompa centrifuga este practic acelasi lucru cu pompa autoamorsanta, cu exceptia faptului ca are o putere de aspiratie redusa.

Din aceasta cauza, pompele centrifuge necesita intotdeauna un pic de impuls pentru pornire. Acesta este motivul pentru care acest tip de pompa este utilizat in general in caz de adancime mica de aspiratie, in instalatii in care apa este deja alimentata cu pompa sau in retele inchise (circulatoare).

 

Pompa de apa submersibila

Pompa-apa-submersibila-1-1kw-120m-tun-cu-plutitor

 

Pompele submersibile, in mare parte pompe de bazin, sunt plasate in apa / sub apa, ceea ce permite accesul direct al apei la rotorul pompei. Cand rotorul pompei incepe sa se roteasca, apa este impinsa pe peretele interior al carcasei pompei de „paletele” rotorului. Apa va urma intotdeauna calea cu cea mai mica rezistenta, in acest caz conexiunea de refulare – singura iesire posibila – a pompei de suprafata. Conectand un furtun de scurgere la racordul de refulare, permiti in acest fel curgerea apei in locul dorit. O pompa submersibila contine mai multe rotoare plasate unul peste altul, fiecare crescand presiunea apei pana la racordul de refulare.

O astfel de pompa submersibila recomandata pentru eficienta sa este Pompa apa submersibila 1,1kw 120m (tun) cu plutitor Micul Fermier. Aceasta este proiectata pentru a asigura o presiune optima si poate fi folosita cu succes fie pentru a transporta apa pe distante mari, fie pentru operatiuni de irigare, stropire sau la nivel industrial, cu ajutorul unei camere pompa de stropit.

 

Cum se foloseste aceasta pompa de apa

 

In cazul in care vrei sa folosesti aceasta pompa submersibila drept unealta de irigare automata, poti face acest lucru prin atasarea unui regulator de presiune la pompa de apa.

Temperatura maxima a apei este de 20 de grade celsius, particulele solide nu trebuie sa depaseasca 3%, iar granulozitatea sa nu fie mai mare de 2 mm, iar in aceste conditii pompa submersibila poate fi utilizata pana la o adancime de 30 de metri.

Accesati aceasta pagina pentru a vizualiza mai multe informatii despre casa si gradina.

Pompa de apa tip pulverizator

 

In cazul in care se doreste un produs specific pentru stropit in gradina, poate fi utilizata aceasta Pompa stropit acumulator 16L furtun presiune. Cu ajutorul acestei pompe, poti pulveriza cu mare usurinta apa sau diversepompa-apa substante chimice diluate in apa, cum ar fi pesticidele si ingrasamintele de diverse feluri.

Aceasta poate fi utilizata si pentru tratarea chimica a cerealelor paioase, a florii soarelui, a gazonului sau plantelor furajere si altele asemenea.

De asemenea, poate fi utilizata pentru aplicarea de ceara auto sau substante similare, pentru lucrari usoare de curatare a suprafetelor sau geamurilor, pentru stropirea plantelor in gospodarie.

 

 

Pentru extragerea apei ai nevoie de o pompa de apa de calitate

 

Daca ai nevoie de extragerea apei murdare, atunci o pompa de apa precum cele de mai sus nu este recomandata, deoarece acestea nu sunt concepute special in acest sens. Pentru o operatiune de acest fel poti utiliza o pompa apa murdara.

O recomandare de produs in acest sens este Pompa apa murdara cu tocator si plutitor EUROAQUA, aceastapompa-apa-cu-tocator fiind utila pentru operatiuni de vidanjare fose septice, sisteme mici de irigatii, golire sau umplere a piscinelor, instalatii de tratare a apei, pentru ape noroioase, pluviale sau reziduale, pentru scoaterea apei din beciuri sau puturi, pentru golirea puturilor de decantare si altele asemenea. Designul ergonomic pe care il are aceasta face ca pompa mentionata mai sus sa fie manipulata cu usurinta, in mod confortabil, dar si sa fie usor de transportat.

hidrofor-075kw-24l

 

 

 

 

Pompa de apa sau hidrofor?

 

Hidroforul este un instrument cu ajutorul caruia se poate realiza aprovizionarea gospodariilor cu apa, se poate ridica apa din puturi, se pot presuriza conductele, se pot uda gradinile rezidentiale si serele de legume, pot fi realizate activitati de piscicultura si altele. Un exemplu de hidrofor eficient pentru realizarea acestor operatiuni este Hidrofor 0,75KW 24L AUTOJET-750L. Acesta are o putere 1.01 cp si 0.75 KW, capacitatea vasului fiind de 24 de litri. Materialele din care este realizat sunt unele de calitate (cupru, aluminiu), iar motorul este de tip electric.

Aici puteti citi mai multe despre agricultura.

Utilizarea acestor pompe de apa este recomandata mai ales pentru gospodariile oamenilor, dar si pentru ferme si lucrari mai mari din domeniu agriculturii, eficienta acestora si modul optim de functionare fiind principalele avantaje care vor usura sarcinile de lucru ale utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *