Bricolaj

Scule de mana

Orice constructor care se respecta are in trusa de scule acele unelte indispensabile fara de care nu este posibila realizarea niciunei lucrari, oricat de mare sau de mica ar fi aceasta. De fapt, orice persoana care realizeaza ocazional si diverse reparatii chiar si in gospodarie, in jurul locuintei, ar trebui sa aiba unele dintre sculele de mana absolut utile pentru realizarea de diverse reparatii. Ar putea exista chiar si o trusa de urgenta care sa contina cateva dintre aceste instrumente, deoarece in aproape orice situatie poti avea nevoie, de exemplu, sa bati un cui sau sa insurubezi un surub. Exista o serie de scule de mana extrem de utile care nu ar trebui sa lipseasca din trusa de scule a unui meserias sau a celui care este oricand dispus sa faca micile reparatii de care este nevoie pe langa casa.

Accesati aceasta pagina daca doriti sa aflati mai multe informatii despre bricolaj.

Scule de mana indispensabile dintr-o trusa de unelte pentru reparatii

Unul dintre cele mai importante instrumente care sunt utilizate pentru realizarea unor reparatii diverse este ciocanul. Acesta face echipa buna cu patentul, respectiv cu clestele sau chiar cu dalta, fiind de mare ajutor atunci cand este vorba despre cuie, respectiv despre fixarea unor elemente sau detasarea acestora. Surubelnitele sunt, de asemenea, extrem de utile, acestea fiind utilizate pentru prinderea de diverse obiecte, pentru asamblare sau dezasamblare etc. Eficient este in trusa de scule si un set de chei cu ajutorul carora poti lucra cu diverse fitinguri in cazul instalatiilor sanitare. Instumentele de masurare si marcare vin sa completeze aceasta lista a uneltelor manuale de care este absoluta nevoie atunci cand este vorba despre proiecte de construit mai mici sau mai mari.

 

Cum alegi un ciocan

ciocan-1-cioc-maner-metal

Ciocanul nu este util pentru cuie, ci pentru scopuri diferite exista modele specifice de ciocane. Acesta este un instrument manual de percutie, fiind compus dintr-un maner de plastic sau lemn de obicei si un cap metalic de regula. In functie de modul in care doresti sa il utilizezi, poti alege din mai multe tipuri de ciocan: ciocanul tamplarului, ciocanul cu ajutorul caruia se scot cuie, respectiv ciocanul electricianului, ciocan de nituit sau ciocan de gresie. Acestea sunt diferite mai ales in functie de forma, dar si de materialul din care pot fi realizate. Pentru a avea parte de o manevrare usoara in procesul de constructie sau in orice proiect pe care il desfasori, poti alege Ciocan 1 cioc maner METAL. Acesta este realizat din materiale de calitate, dar in acelasi timp este usor, ceea ce il face perfect pentru o manuire practica. Pentru alegerea unui ciocan potrivit pentru sarcinile pe care le ai de realizat, este nevoie sa tii seama de tipul ciocanului, de forma capului pe care o are acesta, de varful acestuia si chiar  si de maner. Daca alegi ciocanul potrivit, lucrarea pe care o ai de realizat va fi una mai precisa si mai usoara.

Apasati aici daca doriti sa cititi mai multe despre casa si gradina.

Cleste-cuie-verde

Ce fel de cleste sa alegi pentru ce ai de facut

Este mai mult decat evident faptul ca tipul de operatiune pe care o ai de facut este cea care defineste tipul de cleste pe care trebuie sa il folosesti. Exista mai multe tipuri si modele de cleste, fiecare dintre acestea fiind utilizat intr-un scop precis. De exemplu, un Cleste cuie verde nr.10 poate fi utilizat pentru scoaterea sau taierea cuielor, dimensiunea falcilor fiind de 10, in timp ce un Cleste popnit CU NITURI este util pentru prinderea a doua table una de cealalta sau la fixarea tablei de o teava rectangulara. Aceste scule nu pot lipsi din trusa celor care se ocupa de diverse reparatii sau din trusa celor care realizeaza lucrari de constructie sau renovare in mod curent. Cu ajutorul unui Cleste fierar betonist 300mm poti taia cu usurinta fierul si poti lega sarmele in proiectele de constructie complexe, acesta fiind util mai ales in proiectele de constructie a locuintelor, acolo unde este nevoie de armarea betonului sau pentru proiectele de constructie a gardurilor.

 

Instrumente utile pentru lucrari de constructie cu fier

foarfeca-bulon-30

Atunci cand este vorba despre realizarea unor lucrari de constructie mai complexe, acolo unde este nevoie de armarea betonului sau de utilizarea de plase sudate pentru realizarea diverselor proiecte, pot fi utilizate anumite scule de mana specifice. In cadrul acestor lucrari poate fi vorba fie despre taierea plaselor sudate, fie despre impletirea lor, iar pentru aceasta poate fi utilizat fie un cleste de felul celui mentionat mai sus, cleste pentru fierar betonist, fie o foarfeca cu ajutorul careia poti realiza taieturi dintre cele mai precise si sigure. O Foarfeca bulon 30 este utilizata pentru realizarea lucrarilor de armare de pe santiere, fiind utila deopotriva in vederea taierii barelor de otel, a lanturilor, a lacatelor, a cablurilor si a sarmelor de diverse dimensiuni. Aceasta poate fi utilizata in siguranta datorita designului ergonomic pe care il are si este extrem de utila pentru utilizarea in scopul in care a fost realizata.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti vizualiza mai multe informatii despre agricultura.

Instrumente utile pentru lucrari de constructie cu lemn

fierastrau-coarba-30

Pentru lucrarile in care este nevoie de prelucrarea lemnului, acolo unde este nevoie de decupare sau taiere fie in linie dreapta, fie in curba sau tesita, poti utiliza un Fierastrau COARBA 30″. Acesta este util pentru lucrarile de constructie sau renovare in care este nevoie de utilizarea lemnului, alaturi de alte scule de mana utile, cum ar fi ciocanele, rindelele, daltile de diverse dimensiuni si altele asemenea. Avantajul in folosirea acestuia este ca poate fi folosit si pentru lucrari mai mici, unde este nevoie de realizarea unor detalii fine.

Chiar daca tehnologiile moderne au facut ca in domeniul constructiilor sa fie utilizate diverse scule si unelte electrice, care fac ca timpul de realizare a sarcinilor sa fie mai scurt, iar activitatile desfasurate in acest sens sa fie eficiente, utilizarea unor scule si unelte de mana a ramas absolut necesara in multe dintre situatii. Cuiele nu pot fi batute sau taiate dect cu ajutorul unui ciocan, iar detaliile sunt cele care fac diferenta in ceea ce priveste calitatea lucrarilor care trebuie realizate. Astfel, alegerea unor scule de mana pe care sa le porti mereu in trusa de scule este absolut necesara, mai ales pentru micile reparatii care trebuie facute cu diverse ocazii.

Apasati aici pentru a citi mai multe despre pompe de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *