Zootehnie

Zootehnie

zootehnie

Zootehnhie – Acest termen inglobeaza diferite activitati, precum cresterea de animale, plantarea de fructe si legume, precum si alte treburi intalnite in actiunile cotidiene prezente intr-o gospodarie. Vezi aici produse folosite des in zootehnie.

In cazul in care ai in vedere deschiderea sau administrarea unei ferme, trebuie sa stii ca, pentru a obtine diverse foloase de la animalele pe care le ai in grija este nevoie de utilizarea unor instrumente diverse, special concepute in acest sens. Pentru a face treaba mai bine si pentru a castiga timp si beneficii materiale, poti utiliza oricare dintre produsele prezentate mai jos. In cazul in care te-ai hotarat sa investesti intr-o astfel de afacere, iata de ce ai putea avea nevoie.

Accesati pagina urmatoare daca doriti sa aflati mai multe informatii despre aparate de tuns animale.

Articole utile daca cresti pasari

Incubator-automat-128-oua-2-sertare

Atunci cand spui pasari de la ferma spui, inainte de toate, gaini. Iar atunci cand este vorba despre gaini este vorba, fara doar si poate, si despre oua, despre pene, despre carnea buna din care se poate face cea mai buna supa sau un ostropel pe masura asteptarilor. Pentru a obtine beneficii numeroase de pe urma cresterii de pasari este nevoie ca tot ceea ce faci sa faci intr-un mod rapid si eficient. De exemplu, daca ai in vedere cresterea puilor pentru a obtine carnea lor, atunci vei avea nevoie de o inmultire sigura si rapida a acestora, iar acest lucru este posibil cu ajutorul unui incubator oua. Un astfel de incubator permite clocirea oualor de la pasarile fertilizate, fie ca este vorba despre gaini, despre prepelite, rate, bibilici, curci, gaste sau altele, in scopul obtinerii de pui.

Exista mai multe tipuri de incubatoare de oua, de la cele manuale la cele semi-automate sau chiar cele automate, fiecare dintre acestea avand avantajele si dezavantajele lor. Dintre acestea, incubatorul automat pare a avea cele mai multe beneficii, fiind conceput special pentru crescatorii profesionisti. Un incubator de felul Incubator automat 128 oua 2 sertare este extrem de practic si fiabil pentru crescatorii de familie, indiferent de marimea pe care o are ferma. Acest model poate gazdui pana la 128 de oua, fiind prevazut cu doua sertare. Designul sau este simplu, elegant, iar informatiile pe care le ofera prin afisajul inteligent sunt extrem de utile pentru crescatori. Acesta ofera informatii legate de temperatura existenta in interior, de umiditate, precum si de timpul de incubatie al oualor sau numarul de zile necesare pentru ca procesul de eclozare sa fie complet.

deplumator-pasari

Extrem de util atunci cand cresti pasari la ferma este si un deplumator pasari. Acesta este extrem de util si eficient atunci cand vrei sa smulgi penajul pasarilor fara a deteriora pielea acestora. Cel mai mare beneficiu pe care il prezinta un astfel de instrument este acela al economisirii timpului, activitatea de smulgere a penelor fiind extrem de minutioasa, iar pentru a face acest lucru manual este nevoie de mult timp. Asadar, alegerea unei astfel de masini de smuls penele pasarilor vine in sprijinul celor care doresc sa faca o investitie foarte buna in vederea obtinerii de carne de pasare intr-un mod foarte usor, cu economii de timp, beneficiind astfel de o precizie profesionala.

O alegere recomandata in acest sens este data de Deplumator pasari WQ-50, acesta fiind util pentru jumulirea penelor pasarilor de curte care cantaresc pana la 20 de kilograme. Designul acestuia este unul ergonomic, iar pentru realizarea acestei sarcini este nevoie de depunerea unui efort minim din partea fermierului. Pentru o eficacitate si mai crescuta a procesului de jumulire a pasarilor, acest deplumator are o capacitate mare care permite introducere a pana la 5 pasari in mod simultan.

Daca sunteti interesat/a, aici puteti citi mai multe despre casa si gradina.

Instrumente utile pentru hranire animale

Tocator-lucerna_-tulpini-de-grau-porumb

Desi nu are ca destinatie directa hranirea animalelor, un tocator lucerna si alte cereale este extrem de util pentru a obtine hrana cu care vor fi hranite animalele de la ferma. Acesta poate fi utilizat pentru a toca fanul, pentru a zdrobi paiele sau pentru a zdrobi diverse cereale cu care sunt alimentate animalele de la ferma. Un astfel de aparat toaca diverse feluri de culturi umede sau uscate, tulpini de porumb, grau, fasole, sorg, paie de diverse tipuri, buruieni si altele asemenea. O astfel de masina folosita in acest scop este Tocator lucerna, tulpini de grau, porumb 9Z MF. Acesta are un design ergonomic, extrem de eficient pentru prelucrarea furajelor mici si mijlocii, iar avantajele pe care le comporta se refera la modul in care macina cerealelele, acestea pastrandu-si intreaga valoare nutritiva, la posibilitatea de a toca diverse tipuri de culturi umede sau uscate.

Apasati aici daca doriti sa vizualizati mai multe informatii despre agricultura.

Un aparat de tuns animale eficient pentru ingrijirea animalelor si pentru obtinerea de foloase

masina-de-tuns-oi-electrica-400w

Cu ajutorul unui aparat de tuns animale ai doua posibilitati: aceea de a obtine diverse foloase de pe urma animalelor – de exemplu, poti vinde lana oilor pentru a fi prelucrata, respectiv aceea de a le ingriji, astfel incat modul de viata al acestora sa fie facilitat. Daca dispui de o Masina de tuns oi electrica 400W ai posibilitatea de a tunde oi, capre, caini ciobanesti sau alte rase de caini cu par latos intr-un timp extrem de scurt si cu o eficienta crescuta. O astfel de masina este utila mai ales crescatorilor de oi, acestia fiind cei care au in vederea si obtinerea de foloase materiale precum lana de la acese animale. Prin faptul ca acest model de masina este unul electric, ai posibilitatea de a realiza rapid aceasta sarcina de lucru, fara a fi nevoie de un efort prea mare.

De asemenea, la orice ferma intalnesti acei caini de paza care au sarcina de a anunta stapanul de eventualele neplaceri aparute. Chiar daca nu il tii in permanenta legat, este posibil sa ai nevoie de legarea acestuia pentru a nu produce diverse daune sau pentru a nu speria animalele. Cu ajutorul unui Lant cal+caine nr.5 gros poti lega chiar si cel mai mare caine, deoarece acestea este recomandat si pentru animale de mari dimensiuni, asa cum este calul.

Accesati pagina urmatoare pentru a citi mai multe despre scule de mana.

Instrumentele si uneltele de acest fel sunt extrem de populare in randul celor care obsnuiesc sa faca agricultura si nu numai, deoarece utilitatea lor este recunoscuta mai ales in ceea ce priveste rapiditatea cu care se desfasoara sarcinile de lucru, cat si pentru eficienta pe care o au acestea in ceea ce trebuie realizat. Orice fermier care se respecta pe sine trebuie sa apeleze la astfel de instrumente de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *